Skip to content

“Com a club, pensam que la filosofia ha de ser de formar els jugadors i fer feina metòdicament”

Parlam amb Pedro Perelló, entrenador del Club Volei Manacor, sobre Daniel Dezzutere i Carmelo Serrano, que han estat cridats per la Selecció Espanyola de Voleibol per a entrar en els grups de seguiment de les categories sub-17 i sub-15.

El Club de Voleibol està d’enhorabona perquè dos dels seus jugadors tenen l’oportunitat d’entrar a la Selecció Espanyola en les categories sub-15 i sub-17. Com va sorgir l’oportunitat per a Carmelo Serrano?
En Carmelo Serrano ha entrat dins el programa del grup de seguiment de la categoria sub-15. La setmana que ve hi ha la competició de seleccions autonòmiques, en la qual tots dos hi assistiran amb la Selecció Balear, i a la sub-15, l’equip tècnic de la Federació Espanyola de Voleibol ens dit que esperaria a definir un poquet d’aquesta llista, fins que veiés el funcionament i com s’arrenquen els al·lots en aquest campionat. Però sí que ja ens varen anticipar que, abans que hi hagi campionat, en Carmelo estaria dins aquest grup de seguiment. I de fet fa dues setmanes que es va publicar una primera llista, amb Serrano ja convocat. La supervisió presencial d’aquest grup de seguiment no serà fins a final d’agost. Després, segons com vagin les proves, es decidirà si Carmelo entra com a jugador de la Selecció Espanyola.

En el cas de Daniel Dezzutere, com ha anat el procés de crida?
En Daniel és cadet de segon any i entra dins els programa de la categoria sub-17. Hem estat en contacte amb el seleccionador nacional d’aquesta categoria des del mes de gener, quan vàrem anar a una Copa d’Espanya amb l’equip i es veu que es varen fixar en les seves habilitats i capacitats. I així com anàvem intercanviant informació amb el seleccionador, ens anàvem donant feedback, a través de vídeos, i xerràvem de la manera com feim feina al club. I ja ens va voler encaixar oficialment al programa, perquè ens convocaren per assistir a la convocatòria del pre-europeu que jugarà aquesta categoria. En Dani està molt interessat a entrar dins la selecció permanent, perquè aquest grup està allotjat a Palència, en un centre de tecnificació d’alt rendiment. Però a hores d’ara no és viable perquè no té la nacionalitat espanyola, i no hi pot entrar oficialment fins que no la tengui. Què passa, idò? Que l’han convocat com a convidat per estar dins del grup i farà la concentració com els altres integrants del grup, i hi prepararà el pre-europeu. Després, cap a l’octubre, quan hagi solucionat els problemes burocràtics, el podran agafar per a la selecció sub-17.

Finalment, quina valoració feis amb el club?
El que ha passat és que s’ha vist recompensada una feina feta els darrers anys. Nosaltres, com a club, pensam que la filosofia ha de ser de formar els jugadors i fer feina tant de manera individual com col·lectiva amb una metodologia clara i solvent. I se’s ha donat l’oportunitat que tenim ara, de poder oferir possibilitats de progrés a dos jugadors. I veure que el camí formatiu del planter i de la base que tenim arriba a bon port ens dona una satisfacció molt gran.

Back To Top
Search