Skip to content

Com són els futurs fills il·lustres i predilectes de Manacor?

Aina Sansó Rosselló (filla il·lustre)

(Manacor, 1960-2017). Musicòloga, i mestra. Juntament amb Maria Coloma Gelabert i Maria Galmés va ser una de les recuperadores de la dansa dels cossiers.

Catalina Riera Roig (filla il·lustre)

(Manacor, 1955-2019). Actriu, membre fundadora de la companyia teatral Els Capsigranys, fundada a Manacor l’any 1982. Els Capsigranys sembraren la llavor del Teatre en majúscules a Manacor.

Joan Riera Ferrari (fill il·lustre)

(Manacor, 1942-2017). Pintor. El 1962 exposà per primera vegada a Manacor fins a assolir reconeixement internacional. Atrevit i innovador, la seva contribució a les arts plàstiques és impagable.

Lluïsa Fuster Cortès (filla il·lustre)

(Manacor, 1905-2000). Mestra de primer ensenyament des del 1929. Referent educatiu per a diverses generacions de manacorins. Posà en valor l’escola pública.

Margalida Cortès Fons (filla predilecta)

(Manacor, 1948). Sempre al costat dels més desfavorits, va ser presidenta de Creu Roja a Manacor i col·laboradora desinteressada de Serveis Socials de l’Ajuntament, on també va ser regidora, Ca’n Gazà i les Monges Benedictines, entre d’altres.

Montserrat Ferrer Oliver (filla predilecta)

(Manacor, 1943). Dona avançada al seu temps, va ser durant 28 anys secretària comercial d’alta direcció i relacions públiques de les perles Majorica. Alta executiva en un entorn i un temps d’homes.

Cristòfol Pastor Noguera (fill predilecte)

(Manacor, 1920). Al llarg de la seva vida, ja amb 102 anys, s’ha dedicat a la cultura, al dibuix i al teatre. És memòria viva de Manacor i amb un sentit de l’humor molt personal. També fou regidor a l’Ajuntament.

Sebastià Sansó Barceló (fill predilecte)

(Manacor 1950-2021). Investigador incansable. Encara al Banesto es va llicenciar en història per la UIB. La seva tesi doctoral sobre les perles i el seu llibre sobre els fusters són imprescindibles per comprendre el Manacor del segle XX.

Back To Top
Search