skip to Main Content

La llengua s’empelta de la màgia de córrer

 

La columna manacorina del Correllengua s’activà des de la benzinera de CEPSA a mitjan carretera de Palma. Des d’allà les camisetes vermelles manacorines, amb l’ajuda de qualque bicicleta també, s’acostaren fins a Manacor pel vial de servei.
Passat el pont del Caparó, i amb qualque relleu joveníssim, el Correllengua s’acostava cap al nucli urbà tot travessant el polígon industrial i endinsant-se en la via Majórica, a punt de renovellar.

Ja dins Manacor, la flama de la llengua, protegida dins una torxa metàl·lica, avançava amb velocitat de creuer cap a la plaça de l’Ajuntament, on l’esperaven les autoritats municipals, encapçalades pel batle Miquel Oliver i amb la presència de nombrosos regidors com ara Sebastià Llodrà, Cristina Capó, Núria Hinojosa, Sebastià Nadal, Carme Gomila o Joan Gaià, entre d’altres. No s’hi deixà veure cap cara dels representants dels partits de l’oposició. A banda de les autoritats municipals hi era present ja davant l’Ajuntament la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, el manacorí Miquel Àngel Sureda.

Després d’uns minuts de desconcert, amb els corredors aturats al carrer d’en Muntaner, la comitiva pogué avançar, i prengué el relleu Cristina Capó. La mestra d’escola i poeta passà la flama a Miquel Oliver, que la mostrà al centenar d’assistents. Després de passar per diverses mans infantils, la flama continuà el seu camí cap al parc, on esperava el concert dels grups Vaivé, OR i els valencians Auxili.

Pau Emili Muñoz, com a representant de Joves de Mallorca per la Llengua, agraí a tots els voluntaris, institucions i a tothom que ho ha fet possible l’esfordç perquè el Correllengua pogués tornar ser una realitat. Tot seguit, la jove escriptora manacorina Aina Fullana va ser l’encarregada de llegir el manifest, en el qual es reclamava la recuperació de tots els àmbits d’ús per a la llengua catalana. “Mostrem al món que el català és viu i és una llengua útil. Usar-la és un dret, però mantenir-la és el nostre deure”, deia Fullana en el seu manifest. Entre els presents escoltant el manifest i gaudint de la música hi havia també la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior. La vetlada s’allargà fins poc abans de les dotze, amb una afluència de públic important.

Back To Top
Search