skip to Main Content

Comença la segona tongada de vals de la campanya jabatega.com, disponibles fins al 31 de gener

Des de l’Ajuntament valoren la campanya de vals de manera molt positiva i informen que han generat un volum de negoci directe de 802.420 euros al comerç local.

Des del dimarts els 43.290 vals de consum que han restat de la primera campanya ja poden tornar a descarregar-se de la pàgina web www.jabatega.com. La data límit per a aquesta segona campanya és el 31 de gener. Des de l’Ajuntament de Manacor es convida els ciutadans que es tornin a descarregar els vals i als comerços que no ho han fet a la primera campanya, que s’hi adhereixin ara. Es recorda als ciutadans que per descarregar-se els vals s’hauran de tornar a donar d’alta, ja que tot torna a començar de zero.
Durant la primera campanya, entre el 14 i el 31 de desembre, el departament de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Manacor ha atès unes 500 persones. La delegada responsable d’aquesta àrea, Núria Hinojosa, ha explicat que el perfil que més s’ha atès han estat persones que no tenen accés a internet, sobretot gent major i persones d’origen immigrant. “Això ens ha fet reflexionar sobre com podem millorar aquesta atenció al públic de cara a la segona campanya”, ha afirmat, pel que a partir d’aquesta setmana es proporcionarà atenció a la planta baixa de l’edifici municipal situat al carrer Major, de manera que els ciutadans no hauran de pujar al 3r pis, ni fer servir les escales ni l’ascensor. Així mateix, per protocol Covid-19, s’atendrà un màxim de 50 persones cada dia d’11 a 13h. “A la primera campanya hi ha hagut 10 dies hàbils i s’han atès 500 persones”, ha explicat Hinojosa, que ha agraït als comerciants que “tot i les dificultats afegides de la campanya de Nadal han estat a l’altura”. “Ara, la prioritat és que els comerços puguin cobrar al més aviat possible la subvenció, durant les setmanes vinents”, ha conclòs.
“Ha estat una campanya molt innovadora, en la que hem intentat millorar pràctiques que ja s’havien fet a altres ajuntaments”, ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver. Els vals han suposat una injecció directa de 316.180 euros al municipi de Manacor, amb compres per un valor total de 802.420 euros, el que significa un rendiment de la despesa que han generat els vals de consum del 254% de mitjana, ja que ha oscil·lat entre el 152% i el 919%. “Per cada 100 euros públics se n’han mogut 254 de mitjana, però hi ha hagut casos en què han arribat als 919. De fer, si el rendiment es mantén com a la primera campanya, es preveu una circulació de més d’1,1 milions d’euros, que si se sumen als 800.000 que ja s’han posat en circulació, arribarien a produir més de 2 milions d’euros.
Per sectors, el 25% dels vals s’han gastat en roba, amb una compra mitjana de 44 euros; el 21% s’han gastat en alimentació i vins, amb una compra mitjana de 31 euros; el 13% s’han gastat en botigues d’esports, amb una compra mitjana de 50 euros; i el 10% en decoració, il·luminació, electricitat, electrodomèstics i llar, amb una compra mitjana de 40 euros.

Back To Top
Search