Skip to content

Comença Nadal a Manacor

L’Ajuntament de Manacor presentà divendres passat un programa que acostarà Nadal a tots els nuclis del municipi

Els manacorins ja tenim programa de festes. L’Ajuntament presentà, divendres 24 de novembre, gairebé un mes abans del dia de Nadal, una programació que arribarà als diferents indrets de la geografia manacorina, amb més d’un centenar i mig d’actes, nascut de la col·laboració i la cooperació i que té les neules de Nadal com a fil conductor, segons Mateu Marcé. Així, l’Ajuntament ha organitzat, amb la participació del Grup de Neulers i Neuleres de Mallorca, activitats i tallers per aprendre a elaborar-ne. Les neules també seran les protagonistes de l’exposició Neules de Rondalles, de Macià Tugores Ramis, que es podrà visitar a la Institució Antoni M. Alcover.
Les festes, que s’allargaran fins a la primera setmana de gener, consten d’un programa heterogeni, amb els actes més típics de cada any, com l’encesa de llums de Nadal, dia 2 a sa Bassa (18.30 h), que comptarà amb la participació del Consell Municipal d’Infants i l’actuació de la Banda de Música de Manacor, i que després iniciarà una cercavila pel centre de la ciutat. A Porto Cristo, dia 3 (19 h), es podrà gaudir de l’encesa amb la participació del Consell d’Infants i l’actuació de l’Escola de Música de Porto Cristo. A més també es repetiran actes d’anys anteriors que foren tot un èxit, com ara la Fira de Nadal, que tendrà lloc dissabte dia 16 de desembre, de 10 h a 22 h a Na Camel·la i que el capvespre de dia 17 de desembre es traslladarà a la plaça de l’Església de Porto Cristo o la Fira de la Cervesa Artesana, programada pel dissabte 9 de desembre a partir de les 11 h a la plaça de les Verdures. Un altre dels elements que ja es converteixen en un habitual de les festes al municipi és el trenet de Nadal, amb diferents rutes segons el dia, tant per Manacor com per Porto Cristo. També cal destacar el tan esperat musical de Nadal, i altres actuacions de música, teatre, contacontes i dansa a més d’altres celebracions tradicionals o tallers de decoració nadalenca.
El programa, presentat pel batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Festes, Mateu Marcé; i la delegada de Porto Cristo i s’Illot, Antònia Llodrà, també incorpora algunes novetats. Des de l’Ajuntament destaquen, pel seu caràcter solidari, però també de foment de la cultura i de la lectura, la iniciativa solidària “Apadrina un llibre, construeix futur”, que té la col·laboració de tres llibreries del municipi. Les persones interessades a participar-hi, poden anar, del 4 al 16 de desembre, a les llibreries La Il·lustrada i Món de Llibres (Manacor) o a la Papereria Alcover (Porto Cristo) per apadrinar un llibre i fer-lo arribar als infants perquè “cap infant del municipi  quedi sense regal”.
La participació de les entitats, associacions, i organitzacions ciutadanes, com afirmen des del consistori, és un dels puntals d’aquest programa de festes. En aquest sentit, s’han impulsat també iniciatives comunitàries, com la jornada de germanor entre veïnats, tant a Manacor com a Porto Cristo; una altra de les novetats d’enguany que els convida a decorar places, carrers i façanes amb motius nadalencs, diumenge dia 3 de desembre a partir de les 12 h del migdia; o la Ruta de betlems, que pretén engrescar els veïnats a obrir les portes de ca seva i mostrar el seu betlem. Per fer-ho poden inscriure’s al correu electrònic festes@manacor.org abans de dia 4 de desembre indicant l’adreça i nom de contacte.
A la web de l’Ajuntament, podreu descarregar-vos i consultar aquest programa, ple de cultura i de propostes per a totes les edats als nuclis de Manacor, Porto Cristo, s’Illot, Son Macià, Cales de Mallorca i Cala Murada per gaudir d’unes festes ben manacorines.
Back To Top
Search