skip to Main Content

Comencen els concerts de tardor-hivern a l’orgue del Convent

La Comissió per a la Conservació de l’Orgue del Convent ha fet públic que s’ha aconseguit la fita d’obtenir el finançament necessari per a encarregar un estudi i neteja de l’instrument. Una temporada d’estiu amb tretze concerts han sumat donacions que permeten encarregar la feina a l’orguener belga Wilfried Präet, que restaurà un altre orgue magnífic, el de l’església de Santa Creu a Palma. Però el més interessant, sobretot, ha estat la vessant educativa i professionalitzadora, ja que els concerts han estat possible gràcies a set intèrprets/estudiants de l’aula d’Orgue del Conservatori Professional.

Mentre se gestiona la intervenció de Präet, la temporada de concerts continuarà a l’hivern, amb la mateixa finalitat. Cada tercer dissabte dels mesos propers (fins el mes de maig) es farà un concert d’orgue a les 12 hores. L’Ajuntament de Manacor col·labora des del departament de Cultura i  s’ofereixen també visites guiades (acordades prèviament). a més d’estudiar projectes educatius per a escoles de primària i secundària.

Els primers concerts ja estan programats, entre els que cal destacar la tornada a Manacor de l’organista alemany Klaus Stehling. Nascut el 1958 a Meschede (Alemanya) és llicenciat en Llengua Alemanya.  Així mateix és professor de música a Secundària i titulat en Música d’Església, una especialitat que no existeix al nostre país, a més de  Pedagogia Instrumental. Va estudiar a Paderborn i Dortmund, i la seva vida professional es desenvolupa ara com a professor de l’Institut Malinckrodt de Dortmund.

Intèrpret habitual de concerts d’orgue com a solista i en concerts de cambra a la seva ciutat, ha tocat també a les catedrals d’ Hamburg i Berlin, a més d’haver participat en l’enregistrament de 20 cd’s. A l’Institut de Secundària en el qual ensenya és també director del cor d’estudiants i pares, amb els quals ha donat concerts a Normandia, Amiens, Paris i Mallorca. Diferents compositors li han dedicat obres: Hatto Ständer (Dortmund), Andreas Wilscher (Hamburg) i Robert Jones (Gal·les, Regnet Unit).

Dia 15 d’octubre a les 12 hores oferirà el primer recital de tardor-hivern al Convent de Sant Vicenç. El programa inclou una majoria  d’obres de mestres hispànics:  J. Cabanilles, Andrés de Sola, Diego de Alvarado, Luis de Milán, Pablo Nassarre, Antonio Valente i Antonio Correa Braga.

La tercera setmana de novembre (dia 19) està programat un concert a càrrec de Bartomeu Mut Llabrés, que fa poc guanyà la plaça d’organista a la Seu de Mallorca (el primer seglar que exercirà  a la catedral) i professor de l’Aula d’Orgue del Conservatori Professional.

Els concerts dels dissabtes, com bé es pot pensar, són una temporada regular, però que també inclourà altres concerts i actes culturals programats.

 

Back To Top
Search