Skip to content

Comencen les Serenates a l’Auba

Comença una nova temporada de  les Serenates a l’Auba, un nou cicle promogut per Joan Riera Ferrari.  Com cada any, alguns dels concerts tindran lloc a l’Auditòrium, mentre que la finca l’Auba  acollirà la resta.
Cal dir que enguany es dedicaran els beneficis obtinguts a dues associacions amb seu a Manacor: Estel de Llevant i Tip Tap.
El primer concert està anunciat dia 4 de juny a l’Auditori, i promet una estrena brillant amb  flaire manacorina. Antoni Parera Fons és el compositor que encapçala les tres obres que interpretarà la Coral Universitat de les Illes Balears. Tres obres lligades també a tres escriptors mallorquins: Miquel Mestre, Gabriel Janer Manila i un dels millors poetes que ha donat l’illa, Blai Bonet.
Gabriel Janer Manila és l’autor del text de la “Cançó per a Mossèn Alcover”, estrenada a Manacor el  2012 dins el marc de la celebració de l’Any Alcover, i que llavors ja fou interpretada pel Cor de la UIB.
Miquel Mestre posa el text a “Homenatge a Moll. Dictionarium in música”, un repàs per l’enorme tasca del filòleg que Parera Fons musicà al 2003 per encàrrec de la Conselleria de Cultura del Govern Balear. És una cantata per a solistes, cor i orquestra, i el paper principal serà a càrrec del tenor Antoni Aragón.
“Quatre poemes de Setmana Santa” són els textos de Blai Bonet que Parera Fons va treballar al 2011. Obra per a veus, soprano, tenor, baríton, recitador i piano, comptarà com a intèrprets amb Maria del Mar Bonet, Maia Planas, Antoni Aragón i Toni Marsol.  Cal dir que a Maria del Mar Bonet li agrada cantar fragments d’aquesta obra en alguns dels seus concerts.
Joan Company serà el director, i Andreu Riera l’encarregat de l’acompanyament pianístic. Curiosament, totes les obres tenen a veure amb el treball i les paraules, un tema que sembla ser recurrent dins l’obra d’Antoni Parera Fons.  Ja ens férem ressò de l’estrena a Madrid de “Maria Moliner”, que també contava els esforços d’una lexicògrafa per enllestir un diccionari únic.  Pot ser el treball musical, acurat, d’Antoni Parera té molt a veure amb el seu amor pels textos ben elaborats.  Ja en els inicis de la seva carrera, comptà com a principal col·laborador a Antoni Mus.
Dia 4 de juny a les 20 hores l’Auditòrium obrirà les portes a aquesta nova edició del projecte de Joan Riera Ferrari. Els concerts a l’Auba seguirán tot l’estiu, i es té previst la col·laboració de cantants de renom internacional.
Back To Top
Search