Skip to content

“Comprenem el malestar perquè no hi havia servei de bar, però no tenim cap interès que es deteriori l’Hipòdrom”

Us ha vengut de nou la mobilització de dissabte a la pista de cavalls manacorina?
Sí, ens ha vengut de nou que s’roganitzàs una protesta d’aquestes dimensions.

Compreneu, però, aquest malestar?
Comprenem el malestar perquè no hi havia servei de bar com s’ha donat sempre. I no n’hi havia per un seguit de problemes administratius i perquè l’anterior adjudicatari del bar va decidir no renovar l’explotació del bar, quan fèiem comptes que seguís un any més. D’altra banda, teníem pendent poder instal·lar l’aire condicionat a la tribuna del restaurant, que fa deu anys que està espenyat.

També es queixen que les dotacions de les carreres a Manacor són inferiors a les de Palma, quan els cavalls que hi competeixen són els mateixos…
Són inferiors i sempre ha estat així a l’Hipòdrom de Manacor, no és una decisió que haguem pres nosaltres. A més, això ho hem mantingut fins a un cert punt. A les jornades nocturnes hem apujat el preu de la carrera destacada a 1.500 euros, cosa que no havia passat fins ara.

Les apostes tampoc no funcionen com haurien de funcionar.
És un mal que venen patint tant Manacor com Son Pardo, competim amb apostes per internet, quan feim apostes internes, és impossible arribar als pots d’internet. És necessari que el Govern reguli l’aposta hípica externa i a partir d’aquí potser podrem posar premis més llépols per a l’apostant.

Diuen que la pista no està en condicions i perjudica la salut dels cavalls.
Això és totalment exagerat, no sé d’on ho treuen. Comptam amb l’assessorament d’un enginyer agrònom i els qui més feina hi fan que són els menadors professionals no se’ns han queixat de l’estat de les pìstes. miram que estiguin en les millors condicions per a tots els cavalls. Hem xerrat de segons quins punts del manifest de protesta amb gent de Manacor i ens han reconegut que la pista està bé, i hi està quan hi ha d’estar, que és el dia d’entrenament oficial o de competició. Fer-ho cada dia suposaria un cost de doblers i d’aigua ingent.

Heu parlat amb els organitzadors de la protesta?
Són un grup de persones però no s’han organitzat. Conec qualque promotor de la protesta i hi tendrem reunions a nivell personal, per poder contrastar les seves opinions. En tot cas, vull desmentir que tenguem cap interès que es deteriori l’Hipòdrom de Manacor, sinó al contrari. Modificàrem el conveni de cessió amb l’Ajuntament precisament per iniciativa nostra i per facilitar que puguem fer inversions a l’hipòdrom, i no sols intervencions de manteniment.

Veis connotacions polítiques en aquesta protesta?
Sé que hi ha hagut trobades de cavallistes organitzades pel Pi de Manacor i on han assistit Jaume Font i la batlessa mateixa, però no vull dir que tota la protesta vengui d’aquí, tampoc.

Back To Top
Search