Skip to content

Concerts d’estiu per recuperar l’orgue del Convent

Durant els mesos de juliol, agost i setembre el Convent de Sant Vicenç Ferrer obrirà les portes cada dilluns a les 12 hores, per oferir concerts de mitja hora. La finalitat és recollir els diners suficients per a poder fer una avaluació i neteja de l’orgue del Convent, i començar així les tasques de restauració.
Els concerts són una realitat gràcies a la col·laboració de l’aula d’Orgue del Conservatori Professional de Mallorca, a càrrec del professor Bartomeu Mut (elegit fa poques setmanes organista de la Seu de Mallorca). Els alumnes i altres intèrprets oferiran un ample programa que permetrà escoltar música de totes les èpoques. D’aquesta manera, es lliga un proposta cultural amb un espai de formació interpretativa.

Comissió de Conversació de l’Orgue del Convent
Fa poques setmanes es constituí també la Comissió per a la conservació de l’Orgue del Convent. Un equip de feina que compta amb la presidència del rector de la Parròquia dels Dolors, Andreu Genovart, i que té com a membres el compositor Xavier Gelabert (tresorer), la professora i directora del cor parroquial Aina M Perelló Timoner (vocal), Joan F. Cortés (corresponsal), Magdalena Riera (vocal), Bartomeu Mut (vocal), Leoncio García Mallada (vicepresident), Bàrbara Duran (secretària) i la regidora Antònia Llodrà com a representant de l’Ajuntament.
La temporada de concerts espera tenir continuïtat, i és un dels esdeveniments culturals proposats pel departament de Turisme de l’Ajuntament de Manacor. Se segueix així un camí iniciat també a Alaró i Santanyí, on concerts setmanals permeten gaudir de la música, però també assegurar una col·laboració que permet mantenir i millorar un patrimoni històric i musical de valor incalculable.

Back To Top
Search