Skip to content

Contenciós contra l’Ajuntament de Manacor per les noves restriccions horàries als locals d’oci

Dues empreses del municipi, Inversiones Valencianas Velázquez 18 SL i Mega Fun Casino GMGH and Co, han decidit interposar un contenciós contra l’Ajuntament de Manacor, impugnant la recent ordenança d’obertura i tancament dels establiments de restauració i oci. Aquesta normativa, oficialment aprovada a principis de novembre, ha generat controvèrsia i rebuig per part del sector afectat. Les noves restriccions imposen horaris més limitats per als bars i sales d’oci, i les empreses impugnants argumenten que aquestes mesures impactaran negativament en la seva activitat comercial.
Els demandants consideren que les limitacions horàries imposades per l’Ajuntament no estan justificades i podrien provocar pèrdues econòmiques significatives per als establiments afectats. El batle, Miquel Oliver, declarà en el Ple de l’Ajuntament que la mesura és necessària perquè “la regulació dels horaris dels establiments i espectacles públics i de les activitats recreatives, com un element fonamental per assegurar la tranquil·litat i la convivència entre els veïns i visitants del municipi. Necessitam uns horaris, perquè quan es produeixin queixes hi hagi una norma que pugui clarificar si hi pot haver una actuació de l’administració o no. Però també perquè els mateixos negocis puguin funcionar amb seguretat jurídica”.
La decisió de presentar aquest recurs legal es produeix després de diversos intents per part del sector de negociar amb les autoritats municipals amb l’esperança de modificar o suavitzar les restriccions. Amb l’interposició d’aquest contenciós, les empreses afectades busquen la revocació o modificació de la normativa vigent, argumentant que les restriccions actuals són excessives i inadequades. La situació actual ha generat un clima de tensió entre el sector empresarial afectat i l’Ajuntament, i es preveu que el procés legal en curs es desenvolupi en els propers mesos.
Mentre les dues parts es preparen per afrontar el litigi, la ciutadania de Manacor està a l’expectativa de com evolucionarà aquesta controvèrsia i quins impactes podrien tenir les decisions judicials sobre la vida nocturna i l’activitat econòmica del municipi. Les declaracions dels partits de l’oposició no s’han torbat a aparèixer. Per exemple, la portaveu del PP manacorí, Maria Antònia Sansó, ha declarat que “creu en la regulació, però no en posar traves als qui volen fer feina. Aquesta ordenança perjudica aquells establiments que opten per obrir prest els matins per servir berenars, per exemple”. Miquel Oliver, en resposta a aquest argument, ha declarat a Cent per Cent que “la mesura no va dirigida tant als bar que obrin perquè els qui comencen a fer feina a les 7 puguin fer el cafè, sinó als centres de joc, que són el reservori de la gent que vol fer les darreres copes i tirar les darreres monedes del vespre i que sovint comprometen la convivència dels ciutadans. Si els bars volen ampliar horari i no hi ha queixes per part dels veïnats, la nova normativa preveu que ho puguin fer”.

Back To Top
Search