skip to Main Content

Els cotxes elèctrics ja poden carregar gratuïtament la bateria a la plaça del Palau

Els propietaris de vehicles elèctrics de Manacor ja poden carregar gratuïtament els seus cotxes i motos amb el punt de recàrrega que l’Ajuntament de Manacor ha instal·lat a la plaça del Rector Rubí. I és que aquesta setmana ha començat a funcionar el punt de recàrrega instal·lat en els aparcaments que es troben davant l’església. De moment tothom podrà utilitzar-lo de franc perquè “volem facilitar que la gent que ha de venir fins al centre de Manacor pugui fer-ho amb vehicles elèctrics i que pugui carregar-los mentre compra, passeja o fa feina per la ciutat”, explica el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera.

A més, l’Ajuntament de Manacor està tramitant l’adhesió a la xarxa de Mobilitat Elèctrica de les Illes Balears (MELIB), de la qual ja formen part diferents administracions. L’objectiu és que “els ciutadans de Manacor puguin moure’s per tota l’illa i carregar els seus vehicles elèctrics en els punts de recàrrega que existeixen en molts dels municipis de Mallorca”, afegeix Joan Sagrera. De fet els municipis integrats a la xarxa MELIB es comprometen a impulsar mesures per incentivar la utilització del vehicle elèctric com poden ser incentius fiscals, descomptes a l’ORA, recàrrega gratuïta, habilitacions especials d’aparcament i de zona de càrrega i descàrrega… Uns paràmetres que els tècnics municipals estan valorant en el cas de Manacor.

Targeta de recàrrega

Ara per ara per utilitzar el punt de recàrrega públic per a vehicles elèctrics es necessita una targeta. Els residents a Manacor hauran d’anar al departament de Serveis Generals de l’Ajuntament i acreditar que viuen al municipi i que tenen un vehicle elèctric. Així obtindran una targeta que activa el punt de recàrrega per poder utilitzar-lo. De moment i fins que no s’hagi formalitzat l’adhesió a la MELIB, els residents en altres municipis poden acudir a l’aparcament soterrat de na Camel·la, allà se’ls facilitarà una targeta que s’haurà de tornar en acabar la recàrrega.

El primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics de Manacor es complementarà “ben aviat amb altres aparells en diferents punts del municipi, com el que volem instal·lar a  Porto Cristo”, asseguren des de l’Ajuntament. L’estrena d’aquest primer punt ha estat possible gràcies a la millora en el contracte de l’enllumenat públic que va oferir l’empresa adjudicatària. L’Ajuntament s’ha fet càrrec de la instal·lació de l’aparell i de les gestions per la posada en marxa i també n’assumirà el manteniment.

Back To Top
Search