Skip to content

Dans’illot omplirà s’Illot de dansa, en una edició que el consolidarà com a festival amb entitat pròpia

El festival tendrà lloc els dies 5, 6 i 7 de juliol i presentarà un programa variat d’activitats: espectacles, tallers, formacions, jornades professionals, etc.

Dans’illot 2024, el Festival Estiuenc de Dansa i Moviment, arriba enguany a la quinzena edició, consolidant-se com un festival amb entitat pròpia gràcies a una programació ampliada i un enfocament internacional. Aquest dimarts al matí, en la roda de premsa de presentació del programa, la delegada de s’Illot, Antònia Llodrà, el delegat de Cultura, Ferran Montero, i la directora artística del Dans’illot, Margalida Salas, han destacat la importància d’aquesta edició per reafirmar el festival com un esdeveniment essencial en el panorama cultural del municipi.
Margalida Salas ha ressaltat la importància de la dansa com a mitjà d’expressió cultural i ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor. Antònia Llodrà ha subratllat que Dans’illot ha fet “una passa endavant com a festival amb identitat pròpia”, i ha destacat que “la dansa parla tots els llenguatges”. Ferran Montero ha elogiat la versatilitat del festival, que combina professionalitat amb accessibilitat.

Una programació fresca i variada
El festival tendrà lloc els propers 5, 6 i 7 de juliol, i inclourà espectacles, tallers i formació amb la participació de més de 200 persones. Dans’illot s’allarga aquest any a tres dies, presentant més artistes i activitats que mai, incloent jornades professionals. Organitzat per l’Associació Mia Cultura i l’Ajuntament de Manacor, el festival compta amb el suport financer de l’Institut d’Estudis Baleàrics i el departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.
L’obertura oficial tindrà lloc divendres 5 de juliol al CEIP Talaiot, seguida de jornades professionals i diversos tallers a la Platja Moreia. Els espectacles nocturns a la Plaça del Mollet inclouran “Opening Lands”, d’Eulàlia Bergadà; “Animal Social”, del Col·lectiu 14; i “A Ciegas”, de Patricia Moro, entre d’altres. Dissabte, les activitats començaran amb un taller al Poliesportiu, seguit d’una performance itinerant i una sessió de Lindy Hop amb música en directe. La nit culminarà amb les actuacions de “Las Muchísimas” de la Cia Mariantònia Oliver i “Becoming What We Might Be” de Free Bodies. Diumenge, els espectacles continuaran amb “Water Falls” de La Mecànica i una performance comunitària itinerant. La cirereta final serà l’espectacle “Solos Professionals”, a la Plaça del Mollet.

“Las Muchísimas”, un taller participatiu per a dones de més de 55 anys
“Las Muchísimas” sorgeix del projecte “Las Muchas” de la coreògrafa Mariantònia Oliver, iniciat el 2012 amb dones de 70 a 87 anys. Després d’una gran acollida, el projecte es va expandir a diverses ciutats com Bristol, Ljubljana, Madrid, Barcelona, i altres. Aleshores, “Las Muchísimas” es va convertir en una xarxa de dones poderoses i expressives que fan performances públiques. El projecte inclou participants locals i se centra en la felicitat i l’empoderament, i destaca la importància de narrar les pròpies històries i superar límits imposats. Dans’illot cerca, així doncs, “dones que vulguin participar en aquest espectacle”. És “una obra de caràcter inclusiu a càrrec de dones adultes que expressen orgulloses la diversitat, l’experiència i el ser i estar sense perjudicis ni dependències”. Així doncs, si sou dona, teniu més de 55 anys i us interessa apuntar-vos-hi, trobareu un formulari al perfil d’Instagram del festival, @dansillot.

Back To Top
Search