Skip to content

La presentació-col·loqui de Valentina Berr, únic acte de les Manacorinitats Dissidents del mes de l’Orgull LGTBI

L’autora presentarà “La resposta a tot el que demanaries a una tia trans” a la Institució Alcover, dia 29 de juny a les 19 h.

Valentina Berr (Ripollet, 1993) es defineix com a divulgadora social. Imparteix xerrades sobre temàtiques relacionades amb la diversitat sexual i de gènere, crea continguts pedagògics a les xarxes socials i ha presentat el primer podcast de dones trans a Espanya, tot emmarcat en el projecte “La respuesta a todo”. També ha estat la protagonista d’entrevistes i reportatges en mitjans de comunicació parlant sobre feminismes, LGTBI+, no-monogàmies i temes socials en general, o sobre la seva retirada com a futbolista el 2022, que va ser àmpliament mediàtica arran de la seva denúncia social de la violència que pateixen les dones trans en l’esport. “La resposta a tot el que demanaries a una tia trans”, publicat en castellà per l’editorial EGALES, és el seu primer llibre. I el presentarà dia dia 29 de juny a les 19 h a la Institució Alcover, amb col·loqui posterior amb l’autora.

Una celebració de la setmana de l’Orgull LGTBIQ+ deslluïda
Els darrers anys, l’Ajuntament de Manacor celebrava una setmana d’activitats per a celebrar i visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ+, però enguany la celebració constarà d’un sol acte. Cent per Cent ha demanat el perquè d’aquesta circumstància a la responsable de l’Àrea de Cohesió Social i d’Educació, Carme Gomila. Ha respost que “teníem 2 coses més previstes, però per problemes logístics de les ponents, han caigut al darrer moment”. Als problemes logístics, s’ha ajuntat un problema de Recursos Humans: “Estam sense tècnica d’Igualtat… Aleshores, hem optat per prioritzar ara això, i més endavant ja farem alguna cosa més”.

Diada de l’Orgull a Palma
Per a qui quedi amb ganes de celebrar i reivindicar, la manifestació LGTBIQ+ de Palma se celebrarà també el 28 de juny amb el lema “El nostre Orgull: l’educació que transforma”. El recorregut començarà a les 18 h al passeig del Born i acabarà al Parc de ses Estacions, repetint el mateix trajecte que l’any passat. L’entitat Ben Amics, organitzadora de l’esdeveniment, ha destacat als mitjans de comunicació “la importància d’una educació igualitària per combatre l’assetjament escolar i promoure escoles segures per a les persones LGTBI”. Diverses entitats i partits polítics s’han adherit a la convocatòria, incloent Alas Salut i Sexualitats, Chrysallis, i PSIB-PSOE. En acabar el recorregut es llegirà un manifest per reivindicar aquestes demandes, com d’habitud.

Back To Top
Search