skip to Main Content

“D’aquí a un mes i mig els primers alumnes ja podran començar a la nova escola del Perú”

Antoni Font (Porto Cristo, 1974) és un dinamitzador incansable dins l’àmbit cultural i solidari porteny. Ens explica com va la recaptació per fer una escola a Perú

Com es presenta el sopar d’avui?
Serà al Club Nàutic de Porto Cristo, a la seva sala magna. Del menjar se’n cuida Esteve Català, de La Salle. I a més hi haurà una rifa, i una subhasta de tres quadres, un de Julio Balaguer, un de i un altre de.

Com anau d’inscripcions?
Anam bé. Ara mateix ja som unes 350 persones, sobre una previsió inicial nostra de 400. La cosa ha partit bé perquè hi ha moltes ganes i molta il·lusió. Fa 25 anys que Bernadí Bou, de Medicos Mundi, i jo mateix, visitàrem la zona de Manchay, on s’ha de fer l’escola i vàrem poder veure la situació en què estaven, una situació molt primitiva. Ara aquesta escola donara molta vida, perquè és per a 300 infants, i millorarà les coses, com han millorat durant tots aquests anys a Las Delicias, que és on fan feina les monges de la Caritat. Molts de carrers ja estan asfaltats, i molta de gent ja té cotxe. La qualitat de vida ha pujat. Amb l’escola a més, hi haurà altres serveis afegits, com el sanitari o el menjador social per als pares i alumnes.

Quan estarà feta l’escola?
És un projecte que dura set anys perquè és un col·legi molt gros. No hi ha prou recursos per fer-lo amb un any. També vull dir que hi col·labora Mallorca Missionera, els Amics del Projecte del Perú i l’associació de Confraries de Manacor.

Quina part del tiquet del sopar va destinada al projecte?
El tiquet són 25 euros, la meitat dels quals van per a l’escola. A això hi hem d’afegir el que es tregui de la rifa i de la subhasta dels quadres. Amb el concert de les Coves aconseguírem 10.500 euros. Tot plegat farà que d’aquí a un mes i mig els primers al·lots ja podran entrar a una aula. Tot això és fantàstic, perquè ho hem aconseguit en menys d’un any. La primera vegada que en parlàrem amb sor Antònia Colmillo va ser el desembre de l’any passat.

Tot això ho feis a títol personal?
Sí. Som Joan Miquel Riera i jo, i en aquest cas també Bernadí Bou. No volem cap tipus de protagonisme, perquè no volem deixar ningú defora. Tots anam dins el mateix arro.

I mentrestant, ja teniu un altre concert en marxa.
Sí. Serà dia 17 d’agost, també a les Coves del Drach. Serà un concert de sarsuela, amb una soprano, una arpa i un violoncel. Són una gent que es mouen molt. Vénen de fer una gira pel Japó, i després parteixen cap a Moscou. Recentment han guanyat un premi a Barcelona…

Back To Top
Search