Skip to content

Foc i Fum mostra com sobreviure a Mallorca durant l’estiu

La revista satírica dóna solucions per poder fugir de la plaga de guiris que assola l’illa els darrers anys

Davant una cinquantena de persones i a la nova seu de l’Ateneu Lo Tort, a Manacor, va tenir lloc aquesta setmana passada la presentació de la Guia de Supervivència editada, a tot color i amb gran desplegament de mitjans i imatge, per la publicació satírica digital Foc i Fum. La presentació va anar a càrrec dels membres de la redacció focifumera Antònia Greixonera, Ulisses i Pep Boira. Els redactors mostraren alguns dels secrets per mirar de sobreviure durant l’estiu dins una illa envaïda pels turistes. Els mètodes poden ser de diversos tipus. N’hi ha que són més de camuflatge, cercant poder passar desapercebuts enmig de la plaga de guiris, com ara no encetar mai una llauna de cervesa, “el renou els podria atreure”, o també no cridar a una platja “sandía, coco, melona”. També hi ha mètodes dissuassoris, com ara fer-se un vestit de posidònia, “això els espanta de seguida”, digueren. Hi ha també la possibilitat d’agressió directa: “Un copet a l’esquena amb la mà plana els fa molt de mal, perquè sempre van cremats del sol”, afegiren.

Un supervivent pogué parlar, camuflat amb la vestimenta pròpia de qualsevol estranger (les típiques sandàlies amb calcetins o també la camisa estampada) per mostrar de primera mà com ho havia fet per passar els estius a Mallorca.

La darrera intervenció de la vetlada va anar a càrrec d’un dels assistents entre el públic, un tal Biel Tarragó, que va fer una proclama abrandada de la defensa del territori alhora que s’enorgullia de poder llogar un xaletet que tenien a fora vila als turistes que arriben a l’estiu, “perquè no tot és blanc o negre”, va dir mentre es vantava de la seva ambivalència i criticava la turismofòbia de l’acte.

La trobada va acabar amb un grapat de cançonetes de l’insultautor Odizeus, que recordà una vegada més que “la padrina té la culpa de tot, la padrina d’en Jaume I i d’en Jaume Darrer…”

Back To Top
Search