Skip to content

Alícia Duran (Sant Llorenç, 1988) va estudiar Magisteri d’Educació Especial i des d’enguany encara la seva segona legislatura al consistori de Sant Llorenç des Cardassar al t de la regidoria de Festes, Educació i Joventut. Parlam amb ella sobre les festes patronals del poble, que comencen avui.

Que hi ha de nou i que hi ha de diferent en les festes patronals d’enguany?
Les festes més o manco sempre segueixen la mateixa estructura, tot i que hi ha coses que varien. Hi ha coses típiques, com per exemple la Fira Nocturna, la cursa “Més sans que un gra d’all”, que fa més de vint anys que es fan i són activitats consolidades i que funcionen. També la diada infantil, que no fa tant que es fa però que la gent l’espera… D’altra banda, sempre intentam introduir elements nous. Per exemple, l’any passat vàrem fer la Fira de la cervesa o el Gastromarket i enguany hem apostat per “Es Vernissage”.

En què consisteix?
És una espècie de nit de l’art però en viu. Es fa al carrer amb artistes, música, microteatre, menjar… Una altra novetat són els accessos i el pàrquing. Nosaltres sempre aparcàvem al llit del torrent i ara, després de la torrentada això ja no ho podem fer, de fet les entrades estaran tancades. Per aquest motiu hem habilitat diferents pàrquings al voltant de tot el poble i també a l’Estació. Enguany també hem apostat molt pel medi ambient.

De quina manera ho fareu?
Totes les entitats, comerços, associacions i el mateix Ajuntament durant les festes hem decidit utilitzar plats, coberts, tassons, etcètera o bé descomposables o bé reutilitzables. Per tant, el plàstic d’un sol ús no estarà permès. També hem posat en marxa una campanya que s’anomena “Treu el teu tassó” perquè fa molts anys que donam tassons reutilitzables per les festes i per tal de no haver-ne de crear més, demanam a la gent que el dugui de casa. A més, els vespres tant del Vernissage com de la Fira Nocturna hi haurà una ampolla d’aigua gegant per subministrar aigua, sempre que es dugui el tassó.

Com s’implica el poble i les associacions en les festes?
Sant Llorenç és un poble petit i això fa que les festes puguin ser molt més participatives. Els comerços, les associacions i les entitats sempre s’hi impliquen i això fa que puguem tenir molts més actes. Per exemple, l’associació Granots&Sopes enguany s’encarrega d’organitzar “Sa Granotada”, que abans es feia dins del torrent però ara hem canviat la localització i es fa al pàrquing de devora del camp de futbol. També organitzen un concurs de curtmetratges que s’anomena “El Granot d’Or” i els Malalts de Turmell també sempre s’impliquen amb les carreres d’atletisme infantil, així com els bars que fan diferents festes…I enguany també s’ha implicat una barberia nova, que farà un tribut als Rolling Stones, els caminadors… És molt participatiu.

Les revetlles també són sonades a Sant Llorenç. Hi ha hagut algun tipus de problema?
No, més enllà del botellot però amb el tema de les noves zones d’aparcament crec que es podrà reduir bastant enguany.

I les barres les duen els clubs esportius?
Sí, la du sempre un club esportiu del poble.

També hi ha presència esportiva. És intencionat?
Sempre intentam tenir un ventall ampli d’activitats variades i les esportives no hi poden faltar. Tenim els jocs aquàtics, les activitats dels Malalts de Turmell, la final dels tornejos que s’organitza des del departament d’Esports, la cursa popular nocturna, demostració de danses…

Veig que has fet menció a la torrentada però no hi ha cap acte específic al programa. Com així?
La torrentada ha afectat a escala organitzativa però tots els actes habituals de les festes es podran dur a terme. No hem posat cap acte d’homenatge durant les festes perquè estam en el procés de crear una comissió que s’encarregarà, exclusivament, de dur a terme activitats i actes en memòria a la torrentada. De moment no n’hem fet cap perquè el poble encara s’està recuperant i tornant a la normalitat.

Actes destacats de les festes patronals de Sant Llorenç: 

Dimecres 7 d’agost:
– A les 20.00 h, tro de festa.
– A partir de les 21.30 h pregó a càrrec de Miquel Montoro i Jaume Coll.

Divendres 9 d’agost:
– A les 6.30 h, trobada de caminadores i caminadors matiners
– A partir de les 19.00 h, “Es Vernissage”: festa de carrer per a totes les edats. Artistes realitzaran les seves obres en viu al carrer, animació infantil, poesia, foodtrucks, concerts i tres espais diferents de microteatre. Els concerts finals donaran pas a la XXIII Festa del Capell a Sa Verga, a partir de les 23 h.

Dissabte 10 d’agost:
– A partir de les 10.30 h, diada infantil
– A les 19.45 h actuació castellera
– A partir de les 20 h, XXIII Fira Nocturna, amb tapes per sopar, música en directe i vetllada de ball de bot a l’Estació.
– A partir de les 00 h, revetlla amb Anegats, Or, Val 9 i Dj Simonet.

Dilluns 12 d’agost:
– Festa d’aigua i parc aquàtic de les 10 a les 14 hores.
– A les 23 h, XXVI cursa popular nocturna “Més sans que un gra d’all”.

Dimarts 14 d’agost:
– A partir de les 16 h, Sa Granotada.

Dimecres 15 d’agost:
– Gran revetlla final a partir de les 22 h amb Oasis, Horris Kamoi, Los Grillos, Islanders i Dj Fran2.

 

Podeu consultar el programa complet aquí 

Back To Top
Search