Skip to content

De camí a la normalitat: cauen quasi totes les restriccions

Queden enrere les mesures per contenir la pandèmia llevat de l’obligatorietat de dur mascareta en interiors i la prohibició de fumar en terrasses de bars o restaurants i a la via pública quan no es pugui mantenir la distància.

El Consell de Govern va acordar dilluns 28 de febrer que quasi totes les restriccions implantades per contenir la pandèmia deixaven de ser vigents. Els indicadors epidemiològics van a la baixa i el portaveu del Govern de les Illes Balears, Iago Negueruela, va afirmar que amb aquesta situació “s’obri un escenari de normalitat on s’ha de vigilar la Covid, però s’han de fer passos per superar aquesta malaltia”.

Des de dia primer de març, ja no són efectives les mesures que afectaven els esdeveniments culturals, esportius i actes multitudinaris. Així com tampoc les que limitaven les celebracions religioses, cercaviles, acadèmies de ball, activitats socials a l’aire lliure amb consum d’alcohol, activitats infantils i de gent gran, al comerç i bandes de música o corals.

Dins aquest paquet també s’inclouen les festes populars i les fires del municipi. Això vol dir que, si no hi ha cap canvi en el curs de la Covid, les Fires i Festes i Sant Jaume de Manacor es podran celebrar amb certa normalitat. Així com les festes de Porto Cristo i de s’Illot.

El delegat de Festes de l’Ajuntament, Artur Aguiló, assegura que encara no s’ha fet a la idea i ara “només queden tres mesos per preparar les primeres Fires i Festes com a regidor”. Una situació que l'”il·lusiona”, segons afirma.

Està “content” de poder “preparar actes normals on tothom es pugui retrobar de manera alegre i deixar enrere tot el que hem viscut”, apunta, i per això des de la seva àrea ja s’han posat a treballar. Ara bé, explica que tot i que el Govern ha anunciat la retirada de les restriccions, els ajuntaments estan pendents de les recomanacions que se’ls pugui fer i així garantir que qualsevol celebració es farà de manera segura.

Restauració i loci nocturn

Els bars, els restaurants i els locals d’oci nocturn són un dels sectors que més perjudicats s’han vist durant aquests dos anys amb les mesures restrictives. Ara, però, també es veuen beneficiats del nou escenari: tenen llibertat d’aforament i no s’han de cenyir a les limitacions horàries.

Un fet que, segons assegura el president de BAREMA, Biel Padilla, els restauradors veuen amb bons ulls. Ara bé, apunta que “ja fa tres o quatre mesos que la restauració funciona, les mesures només afectaven l’oci nocturn”.

Mascareta en interiors i no fumar

Són moltes les restriccions que s’han eliminat, però no totes. Per una banda, continua sent obligatori l’ús de la mascareta en espais interiors. I, per l’altra, està prohibit fumar a terrasses de bars o restaurants. Tampoc es podrà fumar als carrers o a espais a l’aire lliure d’ús públic en cas que no es pugui garantir la distància mínima de dos metres entre les persones. Igualment, si aquesta separació es pot mantenir, només podran fumar aquells que estiguin aturats.
Les dues mesures continuen vigents i no s’ha delimitat fins quan.

Back To Top
Search