Skip to content

“De vegades vaig a competicions contra homes de 140 o 150 quilos i faig pòdium”

El manacorí Miquel Àngel Caldentey participa aquesta setmana al mundial de Strongman a l’Iran. Ja va ser tercer al campionat d’Europa d’aquest esport l’any 2020, en la categoria de 105 quilos.

Explica’ns en què consisteix la modalitat Strongman. Quines proves s’han de superar?
Strongman és un esport de força que engloba tots els esports de força a cada competició. S’estableixen unes proves diferents ja sigui axecar pedres esfèriques o simplement clean and jerk clàssic amb barra. Això fa que no et puguis acomodar i hagis de ser fort a totes les disciplines.

Quants d’anys fa que t’hi dediques? Venies de practicar altres esports on la força fos important?
M’hi dedic des del 2019 i abans practicava powerlifting i rugbi.

Un Strongman neix o es fa? S’han de tenir unes qualitats físiques innates per dedicar-se a aquest esport?
Com a tots els esports, tenir genètica ajuda, però es tracta del qui té més capacitat de sofriment té, com a qualsevol esport.

Quantes d’hores dediques a l’entrenament cada setmana? Quines rutines tens?
Hi dedic dues hores i mitja o tres al dia. La meva rutina es basa amb moviments de força clàssics amb peses i quan s’acosta una competició els esdeveniments que hi toquin.

L’alimentació és important? Com t’alimentes? Hi ha una base important de proteïna o d’hidrats de carboni? O és més lliure, tot?
No menj sucre ni processats ni fritures. Proteïna, hidrats i greix, tot ben balancejat, sense passar-me de 105 quilos. que és la categoria en la qual competesc.

En molts d’esports, quan es du el cos al límit arriba a semblar inevitable que apareguin casos de dopatge. És el cas també de l’Strongman? Hi ha controls per combatre el dopatge? Se n’han detectat casos?
Com tot a la vida, els extrems són dolents , cada un ha de saber fins a on està disposat a arribar. Si s’han detectat, un altre pic, com a tots els esports.

Parlem ara del Mundial. És la primera vegada que hi acudeixes? Amb quines aspiracions hi vas? Creus que tens opcions de medalla o de quedar amunt a la classificació?
El mundial l’organitza la federació iraniana que és una de les mes fortes , estic molt en forma i baldament només pesi 105 kg, de vegades vaig a competicions contra homes de 140 o 180 i faig pòdium. L’esport és molt impredictible i no s’ha de donar res per fet. Això sí, jo vaig a guanyar.

Parla’ns també de com es desenvoluparà el mundial. És en un sol dia? O hi ha diferents fases?
El mundial aquí a Iran és també una fira de l’esport, es competeix a diferents esports durant 4 dies , jo competiré divendres dia 17 de febrer

Back To Top
Search