skip to Main Content

Demà divendres a les 12h, les famílies de les infermeres assassinades el 1936 seran a Son Coletes

Demà divendres es tanca el cercle. Gràcies a la feina d’investigació duita a terme amb motiu de l’elaboració i producció del documental Milicianes, demà divendres podran arribar a Manacor els familiars que s’han localitzat de  les infermeres de la Creu Roja que, després del reembarcament de les tropes del capità Bayo, varen ser assassinades a Manacor l’any 1936. Com se sap, la família de les germanes Daría i Mercedes Buxadé ja havia estat fa anys al cementeri de Son Coletes per recordar-les.

Així, demà, a les 12h, i al Cementeri de Son Coletes tendrà lloc l’acte de memòria i restauració, que comptarà amb la presència d’Ester Capella, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya; Fanny Tur, consellera de Cultura del Govern balear; i de Catalina Riera, batlessa de Manacor. L’organització recorda, però, que no es tracta d’un acte polític, sinó cívic, com ha ocorregut sempre en tots els actes de record que s’han fet al cementeri manacorí en memòria dels represaliats pel feixisme espanyol. És així, idò, que tothom que hi vulgui acudir hi serà benvingut.

El documental Milicianes s’estrena avui dijous a les 20h a la sala Rívoli de Palma. El documental reconstrueix la història de les cinc dones atrapades i executades a Manacor després del fracassat desembarcament al Llevant mallorquí encapçalat pel capità Bayo. El documental ha estat dirigit per Tània Balló i Jaume Miró i que ha comptat amb el suport dels Governs balear i de la Generalitat de Catalunya, dels ajuntaments de Palma i de Barcelona, i de l’Institut d’Estudis Baleàrics, s’estrenarà dia 2 d’octubre a les 22.45h a IB3.

Back To Top
Search