skip to Main Content

“Demanam a la gent que tengui paciència amb nosaltres, perquè feim un esforç molt gran”

Nena Llull és infermera des de fa anys a l’Hospital de Manacor, ara a Cardiologia. Ens parla de com es viu de portes endins aquesta crisi.

Nena Llull, infermera manacorina i treballadora de l’Hospital de Manacor ens ha volgut explicar el seu parer sobre la crisi del coronavirus. Hi ha molta prudència en l’entorn professional de l’hospital a l’hora de parlar dels efectes d’aquesta pandèmia i, sobretot, de la gestió que se’n fa.

Llull explica que “fins a final de la setmana passada personalment no vàrem conèixer cap afectació, però sí que es preveia l’arribada de casos i a nivell de gestió s’hi feia molta de feina, però la feina assistencial era la mateixa. Sí que és vera que s’havien començat a activar protocols i a fer recordatoris sobre mesures de seguretat, d’higiene de mans, d’espai, que són coses que ja feim habitualment, però s’hi ha insistit molt més”. Les coses canviaren a partir de divendres, quan “a consultes externes i a quiròfan s’ha anul·lat gairebé tot, ara es fan moltes consultes per telèfon i només es veuen les coses prioritàries”. I així ho ha conegut també al departament de Cardiologia, on fa feina ella: “Ha baixat l’activitat. Nosaltres anàvem dient als pacients si havien de venir o no. Estan molt acostumats a telefonar i tenir un contacte directe amb l’hospital. Tothom ha entès perfectament la situació i no ha posat cap trava a rebre indicacions per telèfon o postposar una visita, tot sabent que si no estan bé han d’anar a urgències. Les unitats no estan tan col·lapsades com abans i la gent és molt respectuosa a l’hora d’anar a urgències”.

La infermera manacorina agraeix el suport que reben per part de la població: “El personal sanitari som uns professionals molt reconeguts i la gent sempre ens té presents, i segurament aquests dies més. No hem d’oblidar que els hospitals no sols hi ha el personal sanitari, sinó molt d’altre personal, els pacients necessiten les habitacions netes, que hi hagi llum…”.

Es mostra, Llull, molt prudent a l’hora de valorar les actuacions de les autoritats: “No sé si feim tard en les mesures de contenció. Segur que es podrien haver fet millor les coses. Pel que fa a l’Hospital la feina es fa, no hi ha cap ingressat per coronavirus, però ens preparam per si n’hi ha d’haver. A nivell social sí que es podria haver previst que això passaria. El que està clar és que no hi ha cap gestió hospitalària entrenada per prendre decisions en calent. I això es percep, perquè van molt atropellats en canvis de protocol, en preses de decisió, en funció del que diuen el Ministeri o hospitals que ens van per davant”.

Nena Llull explica que, com és natural, “els pacients estan preocupats, i hi estan els familiars. Si qualcú veu el de devora tossir suposa un estrès important. La gent està preocupada, però també està receptiva. I acaba: “Demanaria que la gent sigui conscient de la situació que vivim, que tengui paciència i que complesqui les indicacions, que quedi a ca seva, i si estan ingressats, que tenguin paciència amb nosaltres, perquè feim un esforç molt gran, que no en quedi cap dubte”.

Back To Top
Search