Skip to content

“Demanam urgència per dignificar l’escola, els nins tenen dret a tenir a un edifici en condicions i segur”

Fa més de set anys que esperen que s’amplii el CEIP Sant Miquel de Son Carrió. L’AFA denuncien falta d’espais i de manteniment.

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del CEIP Sant Miquel de Son Carrió denuncia la situació de les infraestructures de l’escola i la immobilitat de Conselleria d’Educació per donar-los solució. Així mateix, reclamen que es construeixi l’edifici nou al més aviat possible. El seu president, Guillem Puigròs, demana que “accelerin el màxim possible l’execució d’aquesta obra”. I, continua, “ens han dit tantes vegades que quasi està” que ha arribat un moment en què necessiten “veure màquines fent feina per creure-ho”.

Tal com expliquen des de l’equip directiu de l’escola, el projecte bàsic està redactat i aprovat. Ara falta licitar el projecte executiu i tendran quatre mesos per adjudicar les obres. Tot i això, fa més de set anys que es reclama l’obra d’ampliació de l’edifici. És per aquest motiu, que des de l’AFA demanen “celeritat, perquè les coses van al ritme que van des de fa set anys i, tal vegada hi ha un altre entrebanc que no sabem; no s’entenen set anys de projectar una escola i que altres escoles que s’han projectat més tard ja s’han executat i acabat, per exemple l’escola de Sa Coma de la costa llorencina”.

Falten espais

L’alumnat del CEIP Sant Miquel està, ara mateix, repartit en espais diferents: Els nins i nines d’infantil van a l’edifici d’infantil; els que cursen des de 1r a 4t de primària, a l’edifici principal; i els alumnes de 5è i 6è de primària van a classe a l’estació i al museu dels trens de Son Carrió. Una manca d’espai que s’ha intentat resoldre amb la instal·lació de tres barracons ubicats a l’edifici principal del centre, que és on es preveuen les actuacions. A més a més, els obliga a fer trajectes diaris cap al poliesportiu per poder dur a terme determinades activitats.

Una situació que l’equip docent qualifica de complicada. Ara bé, reconeixen que tenen “un equip humà de mestres excepcionals que fa que aquestes mancances es cobreixin, per exemple venim més prest per treure el material d’exterior”.

A més, les famílies denuncien que no tenen menjador ni sala de reunions, entre altres, així com denuncien la falta de manteniment. En definitiva, observen que al CEIP Sant Miquel hi ha “una manca de serveis que anirien bé per a la conciliació familiar, però també hi veim uns docents que fan molta feina per dur a terme una educació de qualitat i és increïble veure el que fan i com ho fan perquè no hi ha recursos”.

Problemes quan plou

Els problemes d’espai i de manteniment s’agreugen quan plou. “És un desastre”, afirma el president de l’AFA, ja que “la finca està plena de fang i els banys se solen embossar, la situació és més precària”.

A tot això, s’hi suma la manca de manteniment que, en algunes ocasions, acaba sent perillosa per a l’alumnat. L’equip docent detalla que s’hi han hagut de condemnar finestres perquè el vidre cau, que hi ha molta humitat o que el cablejat dels aires condicionats està molt baix. “Feim feina amb unes condicions molt poc dignes”, lamenten.

És per tot això, que des de l’escola “demanam urgència per dignificar l’escola, els nins tenen dret a tenir a un edifici en condicions i segur”.

Back To Top
Search