Skip to content

Les deu foganyes trobades al jaciment de Sa Ferradura podrien contribuir a aclarir la funció de l’indret

L’equip d’arqueòlegs que excaven a sa Ferradura han acabat la cinquena campanya del projecte Entre Illes, que posa en relació jaciments pretalaiòtics de Mallorca i Menorca. “Ens trobam davant un monument del bronze antic que gairebé no té paral·lels, saben que en aquest moment a Mallorca i Menorca s’abandonen les navetes i es comencen a construir talaiots però no sabem per què passa i sa Ferradura ens podria donar pistes sobre aquest procés”, explicà Damià Ramis, l’arqueòleg que va fer de guia a la Jornada de Portes Obertes que va reunir unes cinquanta persones al jaciment manacorí.
El jaciment “presenta una petita construcció a la part més alta del promontori amb un gran pati obert al davant; tot el conjunt està tancat per una murada de grans blocs de pedra i a hores d’ara ens crida l’atenció que s’han localitzat deu estructures de combustió en aquest indret, tres d’elles responen a la tipologia pròpia de les foganyes de les navetes”, afegeix Magdalena Salas, l’arqueòloga i directora del Museu d’Història de Manacor. Així el principal repte dels arqueòlegs per als propers anys és esbrinar què feien allà dalt els pobladors d’aquest territori.

Congrés Internacional

Els jaciments prehistòrics manacorins, entre els quals es compta Sa Ferradura, han estat ben presents en el Congrés Internacional de Prehistoria que durant dissabte dia 29 i diumenge dia 30 d’abril s’ha celebrat a Maó. En aquest congrés diferents investigadors de Còrsega, Sardenya, sud de França, les Illes Balears i el territori peninsular han debatut sobre diferents temes de la prehistòria a la mediterrània .
En el cas de Manacor, s’ha presentat una comunicació per part de Magdalena Salas i Damià Ramis, directors de l’excavació de s’Hospitalet Vell, sobre les navetes excavades aquests darrers anys.

Back To Top
Search