skip to Main Content

Manacor treu la dansa al carrer per celebrar el dia internacional d’aquesta disciplina artística

Els ballarins i ballarines del Conservatori Municipal de Manacor i de moltes de les acadèmies de dansa del municipi varen sortir al carrer dissabte passat, dia 27 de maig, per complir amb l’objectiu principal del Dia Internacional de la Dansa. Això és “celebrar la dansa i celebrar la universalitat d’aquesta disciplina artística, que és capaç de travessar barreres ideològiques, culturals o ètniques i unir la humanitat amb el llenguatge comú de la dansa”, explicà el director del Conservatori Municipal de Manacor, Jaume Tomàs.
La plaça Ramon Llull i molts carrers i places del municipi varen omplir-se d’alumnes i ballarins disposats a compartir la seva passió amb tots els veïnats i veïnades de Manacor. A partir de les deu del dematí les demostracions de dansa clàssica, contemporània, dansa espanyola o de hip hop contagiaren amb música, ritme i moviment el públic que omplí tota la plaça del mercat. A més “enguany des del Conservatori Municipal de Manacor volem convidar tothom a fer un tast del que podem oferir”, explicà el director. Així ja durant el Dia Internacional de la Dansa tothom va poder participar en els tallers de danses urbanes que oferiren els professionals Ramon Navarro i Inès Sedano.

Tallers oberts al Conservatori
A més durant el mes de maig cada dissabte de les 11 h a les 13 h el Conservatori oferirà tallers oberts. Dissabte dia 6 el professor Ramon Navarro oferirà un taller de Hip Hop, els dissabte dia 13 i 27 de maig la professora Bibiana Casas mostrarà a tothom que en vulgui aprendre què és la dansa fusió oriental. I els més grans podran gaudir del taller de castanyetes dirigit a adults i a la gent gran que oferirà el professor Eduardo Díaz. La inscripció a cada taller val nou euros pel públic general i cinc euros pels alumnes del conservatori. A més existeixen abonaments pels interessats en assistir a tots els tallers.
Durant el Dia Internacional de la Dansa es difon cada any un missatge d’un coreògraf o ballarí excel·lent. Enguany el missatge es va encarregar a la ballarina, coreògrafa i teòrica de la dansa americana Trisha Brown, que va morir el passat 18 de març. Per aquest motiu el d’enguany ha estat una celebració molt emotiva. “Em vaig convertir en ballarina pel meu desig de volar. Transcendir la gravetat sempre em va motivar. No hi ha cap significat secret en les meves peces. Són un exercici d’espiritualitat que adopta una forma física”, va deixar escrit Trisha Brown.
“La dansa transmet i expandeix el llenguatge universal de la comunicació, donant lloc al naixement de l’alegria, la bellesa i al progrés del coneixement humà”, continuà el manifest d’enguany. “El públic es pot dur a casa l’impuls creatiu i posar-ho en pràctica en la seva vida diària”, conclou el manifest.

Back To Top
Search