Skip to content

“Diria que he nascut amb la música jazz com una de les meves referències”

Eva Fernández (Barcelona, 1994) actuarà el 8 de febrer actuarà al Teatre de Manacor amb el projecte Eva Fernández Trio, amb els mallorquins Josep Munar i Enric Fuster. Parlam amb ella sobre Yo pregunto, la seva primera aventura personal.

Foto: Carlos Pericás

Quan i com t’inicies amb la música? I quan t’interesses pel jazz?
Els meus pares ens apuntaven a extraescolars al meu germà i amic per trobar alguna cosa que ens agradés i la música va guanyar per golejada a la resta. Jo vaig triar el saxo perquè em va cridar l’atenció la música de La Pantera Rosa. El meu primer professor de saxo era músic de jazz i vaig aprendre a tocar l’instrument a través d’aquest estil. Va ser una mica casual però va quadrar bé. Diria que he nascut amb la música jazz com una de les meves referències.

El teu primer disc es diu Yo pregunto. Què preguntes?
Tot. Per mi aquest disc ha significat moltes coses però la més potent és decidir a través de la música vull aportar el meu granet d’arena. Ha sigut la meva iniciació en el món de la composició i és una mica el resum de tot això: per seguir aquests camins que a vegades fan tanta por i arribar a conclusions t’has de fer moltes preguntes. El vaig triar perquè és el nom d’un dels poemes musicats que apareix al disc però me’l vaig fer meu: fer música per mi suposa un procés de recerca infinita.

Com defineixes el disc?
És un disc íntim i personal. És una mica el regal que necessitava fer en el moment que el vaig crear per sortir una mica de la tendència de fer les coses ràpidament i no fer-les amb amor.

Com va ser el procés de creació?
Ha estat molt maco, tant a nivell personal com creatiu. Ja fa dos anys que va sortir i hem fet molts concerts. Va ser un procés molt natural. El vam crear en colideració amb Josep Munar, un guitarrista de Portocolom i els dos plegats vam fer tota la música. Crec que ell té més eines en aquest sentit i m’ha ajudat molt a potenciar i aprofitar tot el que sé i posar-ho en conjunt.

Treballes amb Enric Fuster i Josep Munar. Com es conforma el trio?
Quan vam crear els temes amb en Josep, ho vam provar amb una formació més gran però no va funcionar perquè la música necessitava una altra manera de fer. Un dia vam trobar-nos els tres de manera casual i va funcionar.

Quins són els teus plans de futur?
Fa un anys que escric temes. Amb Yo Pregunto em vaig aventurar a compondre però encara no m’havia atrevit a escriure lletres. Escriure sempre m’ha cridat l’atenció i ara la idea és donar forma a tot plegat per encetar un nou projecte encara més personal.

Vols afegir alguna cosa?
Sí. El primer concert que vam fer amb l’Enric i el Josep va ser al Manacor Jazz de fa dos anys i tornar dissabte em fa molta il·lusió perquè té com un sentit de cicle. D’alguna manera aquell concert va ser la primera llavor que vam posar i va tenir molt bona acollida.

Back To Top
Search