skip to Main Content

Diversos actes d’homenatge i conscienciació en la setmana del 25 de novembre

El moviment feminista d’arreu s’ha mobilitzat aquesta setmana amb actes i manifestacions per commemorar el 25 de novembre, el dia internacional per l’eliminació de les violències masclistes i Manacor no ha estat manco.

El passat dijous l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor va dur a terme la IV Marxa de Torxes, que enguany ha modificat el seu recorregut habitual per mor de les obres al carrer Joan Lliteres. La marxa es va iniciar a davant del Claustre de Manacor, seguint cap a carrer Major, Pius XII, carrer Amargura, tot acabant a la plaça Weyler, on es va llegir el manifest reivindicatiu. Durant la marxa silenciosa, algunes persones a peu de carrer Major varen anar recitant els noms de les 92 persones assassinades per culpa de la violència masclista.
A més, diumenge horabaixa, el col·lectiu de Dones de Llevant va fer una concentració a la plaça de Sa Bassa. A més de la tradicional lectura del manifest, alguns cartells recordaven els 973 feminicidis des de l’any 2003. També es va comptar amb la lectura de textos diversos, actuacions musicals i de dansa així com amb una performance molt visceral de la mà de Maria Huergas.
D’altra banda, la secció d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor va oferir una activitat educativa al llarg de la setmana passada per a tot l’alumnat de sisè de primària de totes les escoles de Manacor. Es tracta d’ un conta-contes escrit i protagonitzat per Sebastià Adrover, on s’explicaven els diferents tipus de violència que una dona pot patir abans de la violència física, amb l’objectiu de reflexionar i crear debat en la població més jove.

 

Back To Top
Search