Skip to content

Els donants de sang més habituals, homenatjats

La Fundació Banc de Sang i Teixits va celebrar dimecres un acte d’homenatge a les persones donants de sang manacorines que han batut rècords pel que fa al número de donacions. Així, es va reconèixer amb un diploma i un obsequi els homes que han superat les 25, 50 i 75 donacions de sang i les dones que han superat les 20, 40 o 60 donacions. Juntament amb els donants de sang manacorins també es va homenatjar els d’Artà, Petra, Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera, Sant Joan, Montuïri i Vilafranca.

Des de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears recordaren que “de cada donació, se’n beneficien tres persones, perquè la sang se separa en els diferents elements que la componen, que són els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma perquè cadascun d’aquests components serveix per a tractaments diferents”. Durant l’acte d’homenatge als donants de sang també es va reconèixer el compromís de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) amb la donació de sang durant els darrers anys. Per això el gerent d’aquest institut públic, Joan Ramon Vilallonga, va rebre una distinció per la feina feta a favor de la donació de sang.

En nom de l’Ajuntament de Manacor assistiren a l’acte d’homenatge la regidora Isabel Febrer, que va rebre una distinció com a donant, i el regidor Mateu Juan. “Hem de ser conscients que les donacions de sang han de ser regulars perquè segons ens adverteixen els experts una de cada 10 persones hospitalitzades necessita una transfusió sanguínia i això vol dir que un 25% de la població necessitarà rebre sang o un component sanguini en algun moment de la seva vida”, destacà Isabel Febrer.

A l’acte també assistiren els representants dels municipis amb donants homenatjats; Enrique Girona, director tècnic del Banc de Sang; i Maria Ramos, directora general de Salut Pública i gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits. “Malgrat els avenços científics constants, la sang encara no es pot fabricar i la donació és l’única font que tenim per obtenir-la, hem d’agrair la vostra sensibilitat i la vostra solidaritat davant aquesta realitat”. Ramos també va agrair “la implicació dels ajuntaments que animen i informen els ciutadans per donar sang”.

Back To Top
Search