Skip to content

Dos joves manacorins cerquen recursos per participar en un raid solidari al Marroc

Xavier Ferrer estudia Enginyeria Agroambiental i del Paisatge a la Universitat Politècnica de Catalunya, a Castelldefels. Joan Marcús, enguany deixarà Barcelona per començar a estudiar magisteri d’educació primària a Lleida. Són manacorins. Però no són notícia per una cosa ni per l’altra, sinó perquè participaran en el projecte Unidesert.
Es tracta d’un raid solidari Unidesert. Estudiants universitaris se’n van al Marroc, amb cotxes de més de 20 anys, carregats amb mínim 30 quilos de material solidari. Aquests trenta quilos, els participants els poden substituir, a partir de la seva segona participació, per un projecte, i posen d’exemple una cuina solar de fabricació casolana que hi dugueren uns antecessors seus. De moment, que ells tenguin constància, són els únics universitaris mallorquins que hi van. Un raid, segons explica Marcús, es diferencia d’un ral·li pel fet que el que hi compta no és qui fa més via “sinó qui fa menys quilòmetres”. Per això els participants disposen només d’un mapa i una brúixola per arribar a la seva destinació.
Marcús i Ferrer no tenen experiència en travessies d’aquesta casta. Transitaran de Barcelona a Algesires en el seu cotxet. D’allà, un ferri els durà fins a Tànger. Aleshores, 2.500 quilòmetres repartits en nou etapes els separaran de Marraqueix, la destinació final. Una part del material la repartiran en cada una de les aturades. L’altra va destinada a un lloc prèviament decidit per l’organització, que és la que aporta assistència tècnica, allotjament, berenar i sopar. En canvi, els expedicionaris han de sufragar les despeses dels dinars i la benzina.
Ferrer i Marcús tenen un pressupost per cobrir de 2.500 euros i és per això que ara, tant aquí com a Barcelona, cerquen recursos per no haver de bestreure aquests doblers de les seves butxaques. A hores d’ara ja compten amb diferents espònsors com ara la Papereria Muntaner, el restaurant El Cruce, Perruqueria Ixent, Majorica, Mig i Mig, Forn de Ca Na Papa, Mundisport o Renou Col·lectiu. Precisament aquest darrer col·lectiu els va permetre de participar en el concert de dissabte vespre per fer una rifa a partir dels productes obtinguts dels espònsors i “poder-los convertir en els doblers que necessitam”.
Marcús i Ferrer tenen previst fer una nova captació de productes per a Nadal i una nova rifa. Tenen fins al febrer per arribar al seu objectiu. De segur que Manacor no els donarà l’esquena.
Back To Top
Search