skip to Main Content

Economia, serveis socials i el retorn a la normalitat, els temes que marquen el segon ple telemàtic

Com, quan i quina quantitat es podrà gastar dels 37 milions que l’Ajuntament té al banc fou un dels punts debatuts durant el ple ordinari que se celebrà dilluns i que es va emetre en directe per Youtube.

L’Ajuntament de Manacor va celebrar aquesta setmana el segon ple telemàtic des de l’inici del confinament, marcat per una qüestió recurrent: l’economia. Tres mocions, dues del PP i una del Pi, tractaven, en fons, la mateixa proposta: la despesa d’aquests gairebé 40 milions de superàvit que Manacor té estotjats al compte bancari per mor de la Llei Montoro. Tot i això, tant les formulacions de les mocions així com la reacció i el to de l’equip de govern en les seves respostes, fou ben diferent per cadascuna d’elles. A més, un bon gruix de precs i preguntes del bloc final del ple, també anaren encaminades a la qüestió econòmica: dubtes sobre la derogació de la taxa d’ocupació de la via pública, la possibilitat d’eximir d’altres taxes o l’ajut al sector turístic.
Pel que fa a Serveis Socials, la regidora a l’oposició, Maria Bel Bauzá va reincidir en la qüestió de la contractació de personal, una pregunta ja feta durant el darrer plenari. La regidora de Serveis Socials, Carme Gomila, respongué contundent i explicà que es contractaran 8 persones, després de l’estat d’alarma i que, a més de reestructurar el servei, també s’ha reforçat amb personal eventual, només mentre duri l’estat d’alarma. A més d’explicar totes les tasques realitzades per part del Departament, sobretot en qüestió de resogas, repartiment d’aliments i material fungible a l’alumnat de Manacor que ho ha necessitat. Així mateix, el Pi, també es va interessar per la part cultural, amb una pregunta en referència al reinici de l’activitat teatral i també fent referència a la previsió d’obertura de les escoletes de 0 -3 així com dels centres de dia i com es preveu dur a terme aquest retorn a la normalitat.
Aquest format de ple, permet l’opció d’admetre, en la darrera part del ple, les preguntes de la ciutadania a través dels comentaris al Youtube. Així doncs, el govern municipal, no només va respondre les peticions de l’oposició sinó també les de diverses persones que havien participat de manera telemàtica. Una de les preguntes que es plantejà fou sobre el projecte de l’skatepark a Manacor, a la qual, el regidor d’esports, Artur Aguiló, explicà que, de moment i per la situació de la COVID-19, el projecte està aturat i pendent de veure si el pressupost de cada regidoria s’ha de modificar. Així mateix, Aguiló va respondre, a petició de Bel Febrer, una qüestió relativa a l’obertura dels equipaments esportius. En aquest sentit, es procedirà a l’obertura de la pista d’atletisme de Manacor amb un horari així així com les pistes de tenis i pàdel de Porto Cristo però no s’obriran els camps de futbol perquè «de moment no es poden complir les mesures de seguretat necessàries».
Finalment, en la part econòmica, un dels punts tractats fou l’aprovació d’un conveni relatiu al pou de Ses Tapareres que dóna el 40% del subministrament d’aigua al municipi de Manacor. S’aprovaren, dos contractes: un primer, per compensar el temps que no s’havia regularitzat cap contracte des del 2018, després que el servei es remunicipalitzàs i un contracte nou, a partir de l’1 de juny i per 10 anys, prorrogable per dos més, amb un cost de 20 mil euros anuals. La regidora, Cristina Capó explicà a més que s’ha ampliat també el terreny llog perquè a més del pou s’han instal·lat plaques solars per tal que el pou funcioni amb energies renovables.

Back To Top
Search