Skip to content

Educar com a Grècia: les experiències del projecte “Innovate to Create” a Manacor

Aquests dies 60 alumnes de quatre nacionalitats diferents han compartit a Manacor l’experiència de crear una obra de teatre conjunta, que partia de quatre peces creades prèviament als seus països, dintre del projecte Erasmus + “Innovate to Create. Els alumnes procedien de la Regent High School (Londres), Bertha von Suttner (Kaiserslautern), Kokolànyi Janos (Shékersfehérvár) i l’IES Mossèn Alcover.

El treball a Manacor partia de tallers diferents: un de dansa (Sebastiana M Duran Bordoy), un de maquillatge (Catalina Riera Pocoví), un de drama (Michelle Henry-Moore), percussió corporal (Bàrbara Duran) i l’avaluació i consell de l’actor Xavier Frau. La seva aportació feu possible millorar sensiblement les interpretacions dels alumnes, a més de vetllar per a crear tres links entre les obres a partir del que s’havia après als tallers.

El resultat fou una obra d’una hora de durada, teixida amb dansa, acció dramàtica i música. Una increïble amalgama d’aportacions adolescents, fresques i amb colors de contemporaneïtat. L’experiència de viure també al Casal de la Colònia de Sant Pere feu possible mesclar cultures, llengües i art. Així mateix foren rebuts per la regidora Antònia Llodrà i compartiren un concert amb alumnes del Conservatori de Manacor.

Durant els seus dies d’estada, els alumnes visitaren el centre de Rafel Nadal. Veieren totes les instal·lacions, també la Rafael Nadal Academy on pogueren entrar a una de les classes. L’atenció per part del personal del centre fou extraordinària i els visitants valoraren, sobretot, la quantitat d’hores que els alumnes del Rafel Nadal havien de dedicar a l’esport.

El dimecres visitaren l’Escola de Lluc. Allà pogueren compartir uns moments únics amb els Blauets, ja que cantaren conjuntament. També se’ls permeté visitar les aules i parlar amb els alumnes. Els visitants descobriren que, tanmateix, els cantaires fins i tot dedicaven més hores a la música que els esportistes!

Mirant l’exemple de les dues escoles, un no pot deixar de pensar que, tanmateix, Grècia està encara present. De tots és sabut com els grecs recomanaven l’educació física i la música com a eines fonamentals per a l’educació dels joves. Pot ser estaria bé recordar als encarregats de canviar les lleis educatives (cada parellet d’anys) que per aconseguir disciplina, atenció i concentració caldria tornar al model antic. Ni més ni pus.

Publicitat

La comunitat educativa del Mossèn Alcover vol fer arribar el seu reconeixement a la Rafa Nadal Academy, a l’Escolania de Lluc i tot l’equip de professors que feren possible aquesta trobada. Per una altra banda, també al Teatre de Manacor (direcció i tècnics) a més del suport rebut per Rockhouse de Manacor. Sense ells no hagués estat possible tenir una trobada tan enriquidora, que ja prepara una segona edició.

Back To Top
Search