Skip to content

El Centre de Salut i SUAP de Na Camel·la tendrà 4.500 m²

El projecte contempla 45 consultes i un aparcament soterrat amb un total de 60 places. Està previst que d’aquí a dos mesos com a molt es pugui treure a licitació i el període d’execució estimat és d’un any i mig o dos.

El nou Centre de Salut i Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP) de Na Camel·la contempla un edifici de 4.501 m² repartits entre planta baixa, primer i segon pis i un aparcament subterrani amb 60 places. En total, hi haurà 45 consultes. D’aquestes, 24 seran de medicina i infermeria general; 10 de pediatria i infermeria de pediatria; quatre d’urgències, dues sales de tractament i dues d’observació; una de comare, dues de fisioteràpia, dues d’odontologia, una d’higienista dental i una consulta polivalent. També hi haurà una zona de cures i tècniques especials amb una sala de cirurgia menor, una zona d’extracció, una unitat de psicoprofilaxi obstètrica, una sala de cinesiteràpia, una unitat de salut bucodental i un aparcament per a dues ambulàncies.
Així ho estableix el projecte guanyador del concurs d’idees que ha fet l’estudi González Arquitectos baix el lema “Con Cal y Marés” i que ha estat presentat de manera oficial aquest dilluns. Estarà ubicat al costat del molí de’n Beió, per la qual cosa quedarà integrat dins la ciutat. És per aquest motiu que s’ha valorat que no rompés amb l’estètica de la zona i s’adaptàs a l’entorn.

Estarà format per diferents volums, de manera que semblarà més petit del que realment és. I la seva distribució, que juga amb els diferents blocs, permetrà fixar la llum natural a l’interior del Centre de Salut i SUAP.

Ara s’ha de fer la redacció definitiva del projecte i esperen que s’hagi resolt d’aquí a un o dos mesos. Després ja es podrà licitar la seva construcció i el període d’execució estimat és d’un any i mig o dos. El projecte té un pressupost de 9,8 milions d’euros.
Així ho han explicat la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; i lel batle de Manacor, Miquel Oliver.

Atendrà 17.000 targetes

El Centre de Salut i SUAP Na Camel·la donarà servei a 17.000 targetes sanitàries, les quals corresponen a la meitat de les que hi ha a Manacor. La resta continuaran sent ateses al Centre de Salut Sa Torre. L’adjudicació es farà en funció de la proximitat de la residència dels ciutadans.

Així mateix, en ser SUAP estarà obert les 24 hores del dia i serà el lloc de referència per a urgències nocturnes. Una competència que fins ara assumia el servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor.

Durant la presentació, el batle ha reconegut que “tal vegada la ubicació no és la que ens hagués agradat”, però ha explicat que el nou Centre de Salut “estarà ben connectat perquè tendrem l’oportunitat de veure el tren tram amb una aturada aquí i connexió amb l’hospital”. “El tren tram ajudarà a connectar la trama urbana”, ha afegit.

“Una fita històrica”

Durant la presentació del projecte s’ha posat en relleu la necessitat de construir aquest centre. De fet, Gómez ho ha qualificat de “fita històrica” perquè, ha recordat, que “el 2007 ja xerràvem d’aquesta necessitat”. I és que, tal ha dit Oliver, hi ha “urgència” perquè el segon centre de salut sigui una realitat.

Al seu torn, Armengol ha posat de manifest que el fet de presentar aquest projecte “és un plaer”.

Back To Top
Search