skip to Main Content

El col·lectiu Neura es presenta a Manacor amb un concert

Quatre grups i una DJ a la Torre dels Enagistes dia 6 d’agost. L’objectiu és donar a conèixer l’associació i constituir una xarxa de trobada per a artistes que entenen la música i l’art com alguna cosa més que un producte per consumir.

Després de dos anys d’haver-se constituït, el col·lectiu Neura farà la presentació oficial el pròxim 6 d’agost amb un concert. Abans de res, recordar que l’associació creada just abans que esclatàs la pandèmia té la intenció de “lligar una mica totes les pràctiques artístiques i començar a fer feina per recuperar espais en desús dins Manacor, com ja vàrem fer amb el cine Goya”, apunta un dels seus integrant, Sebas Vives.

La presentació va molt en la línia del que volen transmetre a la societat i del concepte que tenen de la cultura. És per això, que per dissabte dia 6 d’agost han organitzat un concert. Serà a la Torre dels Enagistes de Manacor a partir de les 20.00 h i serà gratuït per a tothom. Tot i això, Vives puntualitza que encara no saben si les persones que formen el col·lectiu explicaran en detall el projecte o si, tan sols, deixaran actuar els grups convidats.

Per damunt l’escenari hi passaran els catalans Mendra i Remei de ca la Fresca; però també els locals Reïna i Garrafa Nadal i a la nit la clourà la DJ Clodett. En conjunt, oferiran música d’estils diversos, com ara punk, rock flamenc, powerpop, pop punk i electrònica.

És un cartell format per “grups emergents que no tenen molt de recorregut”, apunta Sebas Vives. Assegura, però, que el que més els uneix és que tenen “un plantejament de fons” en el sentit que tenen “una vinculació amb l’espai i els altres grups, que van més enllà de la música de festivals que és anar a fer un bolo i que el públic ho consumeixi”. “El vincle no és tant l’estil que facem, sinó la relació entre nosaltres i l’organització, la implicació de la música més enllà de tocar”, especifica l’integrant de Neura.

Expectatives del concert

Segons Vives, el que més els interessa del concert de presentació no és que hi vagi molta de gent. De fet, assegura que no volen “entrar dins aquestes logístiques culturals”, sinó que des del col·lectiu ja estan “satisfets” amb “el fet de crear precedent i que comencin a venir grups catalans”.

A més, recorda que ofereixen “una manera d’apropar-se a la cultura més especial, que és molt propera”.

Objectius de futur

Quan des de Neura es varen plantejar aquest esdeveniment, es varen imaginar que quedàs marcat en el calendari i quedàs vinculat a les festes de Sant Jaume, tot i que “enguany, justament, ho feim una setmana més tard”, diu Vives. Per tant, l’objectiu és que sigui una activitat més d’aquestes dates amb la peculiaritat d’anar canviant el concert d’espai cada any.

El pròxim dia 6 celebraran la presentació a la Torre dels Enagistes perquè varen veure que des del “Museu estan molt actius”, comenta l’integrant de Neura. Així, a les dues parts els hi va parèixer que era un bon lloc per començar.

Ara bé, Vives apunta que els costava trobar “una cosa que fos més privada en el sentit que l’Ajuntament no fos intermediari”. Volen funcionar de manera autogestionada. Ara bé, assegura que des de la Casa de la Vila els han “facilitat la logística”.

Back To Top
Search