Skip to content

El delegat Miquel Perelló condemna “les expressions homòfobes” que alguns dels agents varen fer servir

L’Ajuntament de Manacor estudia “les circumstàncies i la seqüència completa dels esdeveniments que varen tenir lloc a Porto Cristo la nit de dissabte dia 20 a diumenge dia 21 entre agents de la policia i un grup de joves que recull un vídeo que s’ha fet viral a través de les xarxes socials”, explica el regidor d’Interior, Miquel Perelló. “En tot cas, hem de lamentar algunes de les paraules que recull el vídeo i per això condemnam les expressions homòfobes que alguns dels agents varen fer servir”, afegeix Perelló. En aquest sentit, “des de l’Ajuntament investigarem aquesta actuació i activarem tots els protocols pertinents per seguir millorant dia a dia les actuacions policials”, ha conclòs el regidor d’Interior Miquel Perelló.

“Hem de ser prudents perquè el vídeo només reflecteix un petit instant d’una actuació que va començar quan els agents detectaren que s’havia romput el vidre posterior d’un cotxe policial amb un martell i després d’un intent d’agressió d’un jove als agents de la policia local que intentaven identificar un grup de sis persones joves que de matinada escoltaven música al carrer i no feien cas a les advertències dels agents de policia”, ha afegit Perelló.

Segons es constata en l’informe, els policies locals de la Unitat Territorial de Costes varen demanar a un grup de joves que baixassin el volum de la música que escoltaven a la via pública. Poc temps després els policies els tornaren a requerir que baixassin la música i va ser llavors que el grup de joves va resistir-se a ser identificat. En aquests moments un dels components del grup va iniciar un intent d’agressió a un dels agents. Tot seguit i per prevenir una nova agressió els policies varen desenfundar els elements d’autoprotecció de què disposen els agents de la policia local. Segons el que recull l’informe policial, l’agressor intentà fugir del lloc dels fets i un dels agents va aconseguir aturar-lo fent-li la traveta. Finalment es va aconseguir traslladar l’individu a les dependències policials i es varen localitzar els seus pares, que varen acostar-se fins allà immediatament.

L’apunt (Antoni Riera)

Abusa sempre, l’autoritat?

Que la policia local és la nostra policia, la més pròxima, la que més actua per ajudar i no per reprimir és una obvietat que no ens cansarem mai de repetir. Ara bé, cal no oblidar que qualsevol cos policíac és també un cos d’autoritat. Sembla inevitable, idò, que determinats agents, carregats amb les seves “eines d’autoprotecció” no comprenguin quin és vertaderament el seu paper. És en aquest sentit que cal que els comandaments superiors dels cossos policíacs i també els polítics que en siguin responsables tenguin esment de corregir aquestes desviacions que no fan cap favor ni al prestigi d’aquests cossos ni a la idea que en pugui tenir la societat en general. Les actuacions de la policia han de ser sempre mesurades, calculades, fredes i justes. Entrar en escalades de provocacions demostra que hi ha alguna cosa que no es fa bé.

Back To Top
Search