Skip to content

El director manacorí J.M. Albinyana, nominat als premis Max, els Goya del teatre

La producció “Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora” està nominada a dues categories dels XXII premis Max, un prestigiós guardó equiparable als premis Goya en el món del teatre. “És una nominació molt important, encara no ens ho creiem i estam aterrant” explica el manacorí Joan Manuel Albinyana, director de la producció i també l’encarregat de la il·luminació, l’escenografia i l’espai sonor.
“Són els premis de teatre més importants d’Espanya i que una companyia petita com la nostra pugui arribar fins aquí és tot un èxit” explica Albinyana mentre afegeix que tant la nominació com el possible premi suposarien un gran prestigi i molta visibilitat dins del món del teatre tant per les persones que conformam el projecte com per a la companyia. “Als Max ens trobam amb les grans produccions dels teatres nacionals de Madrid i Catalunya i suposa molt de prestigi”.


“Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora” és producció de La Ravalera Teatre que va començar a coure’s fa dos anys com un projecte conjunt de Laia Porcar, Núria Vizcarro i Joan Manuel Albinyana. Es tracta d’una proposta que barreja el teatre document amb l’autoficció i que investiga sobre la vida de La Pastora, un personatge de por del País Valencià, un mite, que fou real. “Es tracta d’una persona que quan va néixer no pogué ser definida ni com a home ni com a dona, una persona diferent i que en certa manera sempre va estar tota sola” explica el director. L’obra reflexiona sobre la identitat i el gènere, sobre qui som i sobre la por a la diferència i parteix de les explicacions de testimonis que van conèixer la pastora de ben a prop.
La producció es troba entre les finalistes en dues categories dels premis Max: la de millor espectacle revelació i també la de millor autoria revelació. “Hem passat un gran filtre, competíem amb més de 400 produccions diferents i hem aconseguit quedar entre les tres millors” afirma el director. El 20 de maig es durà a terme la gala de premis al Teatre Calderón de Valladolid on se sabrà si aconsegueixen finalment endur-se els guardons i segurament es podrà veure a teatres mallorquins a partir de setembre.

Back To Top
Search