Skip to content

El GOB denuncia un excés de gandules i para-sols a la platja de sa Coma

El GOB va denunciar tot just fa unes setmanes la sobreocupació de la platja de sa Coma i explicaren, a través d’un comunicat que havien pogut comprovar que no es complien els espais reglamentaris entre para-sols i que estableix la Direcció General d’Ordenació del Territori, els quals són d’obligat compliment. En el comunicat afirmen que “molts espais lliures no arriben ni als 15 metres de longitud” quan haurien de ser d’entre 30 i 40 metres, segons afirma l’organització. En aquest sentit, la portaveu del GOB, Margalida Ramis explica que han comparat els plànols de la Direcció General amb el que realment hi ha damunt la platja i han pogut comprovar que, efectivament, hi ha una sobreexplotació de la platja. “Això passa adesiara i per tot però en aquest cas hem tengut la possibilitat de comprovar-ho i denunciar-ho” afirma Ramis. Així mateix, recalca diferents punts del comunicat: “no es pot impedir l’ús de cap lloc de la platja, sigui en zona per instal·lacions de temporada o no i tampoc són zones privades, fins i tot entre les seves gandules i para-sols”. Així mateix, Ramis recorda que la primera línia ha de quedar lliure i recomana telefonar a la Polícia o els vigilants de Costes en cas de trobar-se en una situació de sobreocupació.
D’altra banda, l’empresa concessionària, Redo S.A, veu la situació des d’una òptica diferent: “La denúncia no té sentit, tenim manco gandules damunt la platja” explica Toni Autonell, representant de l’empresa. Així mateix, argumenta que el perfil de la platja ha perdut entre 10 i 15 metres per mor del temporal que va ocórrer el mes d’abril. Afegeix que totes les platges de la zona han patit les conseqüències del temporal així com de la torrentada de Sant Llorenç, que de fet, platges del voltant com s’Illot o Cala Millor s’han vist perjudicades: “Això ha fet que l’afluència de visitants a sa Coma sigui major i aquest fet pot contribuir a donar una sensació de saturació. A més, explica que no han augmentat el nombre de para-sols ni gandules, ans al contrari: “Tenim 515 i unes 1230 gandules, que són manco de les que tenim autoritzades” afirma Autonell. Pel que fa al compliment dels límits de les zones autoritzades per a para-sols i gandules, Autonell explica que “mentre la gent no es posi davall de l’ombra, tothom qui vulgui es pot posar entre para-sol i para-sol” i que no tenen constància que hi hagi hagut cap problema en aquest sentit. D’altra banda, en referència a si els usuaris respecten la zona límit de les gandules, explica que no pot negar que això passi perquè “és molt difícil de controlar però considera que és residual: “Nosaltres posam uns cartells en diferents idiomes que informen dels límits però no podem fer de policies” afirma Autonell.
La concessió d’aquest servei l’atorga Demarcació de Costes des d’on han afirmat que el cas “està en mans dels vigilants però que aquestes gestions no es fan en un dia”.

Back To Top
Search