Skip to content

NOTÍCIA

El grafiter Sath s’implica en el projecte artístic Som-riu

“Som-riu, així amb un guió, perquè vol dir que les persones som rius, que travessam dificultats i superam obstacles, i malgrat tot, sempre arribam a la mar. El missatge, a més, incideix de forma especial en les dificultats que poden tenir els discapacitats intel·lectuals, que estan capacitats per desenvolupar-se dins la societat. I ‘somriu’, així tot junt, perquè ho feim en positiu”. Qui parla amb aquest entusiasme és Marga Platel, la directora del centre de Joan Mesquida.

Platel recorda que des del centre “ja hem duit a terme altres iniciatives artístiques, amb artistes de Manacor i de la comarca, però havíem detectat que els alumnes de quinze o setze anys ja presentaven unes altres inquietuds”. Va ser per això que Platel es va posar en contacte amb el grafiter Sandro Thomàs, de Cala Millor, com ella mateixa, i que actualment resideix a Bangkok, on es desenvolupa i creix com a artista.

Sandro Thomàs, conegut artísticament com Sath, s’ha implicat de ple en el projecte i pintarà una paret al centre Joan Mesquida perquè els alumnes del centre puguin experimentar amb l’esprai i amb la pintura. Sath va comprendre, a més, que el projecte havia de transcendir l’escola, i per això hi va incloure també un grafit a una paret de la galeria Can Dinsky de Cala Millor, on Sath, amb l’ajut d’alumnes del Joan Mesquida, també pintarà una paret amb el retrat d’un alumne del centre.

El projecte forma part d’un procés de transformació de l’escola Joan Mesquida, que, en paraules de la seva directora, “vol donar una imatge més transgressora i més valenta de les capacitats dels discapacitats intel·lectuals i mostrar que tenen les mateixes possibilitats que les altres persones”. El projecte Som-riu ha encetat aquesta setmana un micromecenatge per finançar el material d’esprais i pintures que seran necessaris per pintar aquestes dues parets.

PUBLICITAT

Back To Top
Search