skip to Main Content

El PP demana explicacions per la suspensió d’una obra a una casa de familiars directes de Joan Gaià

El delegat de Recursos Humans diu, contundent, que “mai he intercedit per ningú, ni faig comptes fer-ho”, mentre que Núria Hinojosa, delegada d’Urbanisme assevera que “des del moment que el decret de suspensió està firmat no hi ha notícia”.

Divendres passat arribava al correu electrònic de la nostra redacció un comunicat remès pel Partit Popular de Manacor en què de forma molt contundent, es demanaven explicacions a Miquel Oliver, Núria Hinojosa i la dimissió de Joan Gaià. El motiu: una informació publicada per una revista local en la qual es donava notícia de la suspensió d’una obra vinculada amb familiars directes del regidor Joan Gaià. Minuts després, però, el mateix Partit Popular semblava matisar la contundència inicial i puntualitzava que només demanaria la dimissió de Gaià si no els convencien les explicacions donades. Segons aquesta publicació local, ja feia dies que circulava el rumor d’aquesta possible suspensió d’obres.

Consultada per aquest mitjà, Maria Antònia Sansó explica que “nosaltres ho vàrem saber per la premsa. Nosaltres encara no sabem què hi ha ni què ha passat. Vàrem reaccionar i la nostra reacció va ser demanar les explicacions que tocaven. Nosaltres no en sabíem res. Pareix que es diu que hi ha hagut unes obres il·legals d’uns familiars directes”.

Sansó troba que “com a partit de l’oposició hem de demanar les explicacions”, alhora que es mostrava preocupada perquè “hi pugui haver un problema dins l’equip de govern, perquè això voldria dir que no estan centrats en el que han de fer”.

Per Sansó “no és adequat que un regidor doni aquest mal exemple, ni un regidor ni els seus familiars directes”. En ser demanada sobre si tots els regidors han de tenir controlat el que fan les seves famílies Sansó diu que “la diferència és si ho saps o no ho saps. Hi ha distints graus de família, no és el mateix un pare o una mare que un cosí, i un germà… depèn”. De totnes maneres reconeix que “no tots podem controlar el que pugui fer un familiar”. Pel que fa a la puntualització feta a la seva nota de premsa, Sansó reconeix que “per ventura no ens vàrem explicsar bé. Simplement, primer demanam unes explicacions i segons el que vegem, ja ho veurem”.

La portaveu popular es refereix de moment a aquest tema com “una qüestió moral i ètica perquè és l’únic que per ara podem saber”. Tot i que Sansó ja ha parlat amb Joan Gaià, “i em va donar les seves explicacions”, prefereix no parlar-ne.

Per part seva la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa ho té clar: “A parer meu no hi ha notícia. Simplement s’ha seguit l’expedient administratiu que afecta aquesta obra, que s’ha paralitzat perquè no era obra major”.

Per Hinojosa, “de polèmica no n’hi ha d’haver perquè per part d’aquest Ajuntament s’ha seguit en tot moment la legalitat”.

Segons explicava divendres passat l’esmentada publicació local, ja feia més d’una setmana que en determinats cercles corria el rumor sobre aquest expedient. En ser demanada sobre el possible origen d’aquest rumor, Hinojosa diu que “tot això ja va començar pel novembre i el decret va anar al ple del gener. Des d’aquell moment, qualsevol ciutadà ho pot demanar o ho pot veure. Jo no vull entrar en rumorologies, perquè no és seriós. Manacor és un poble petit…. I crec que la gent espera altres coses dels polítics. Em fa pena que la notícia sigui aquesta i no la feina que es fa per estar a l’altura del que ens demanen els ciutadans”.

Finalment, Joan Gaià s’ha mostrat contundent a l’hora de respondre a les demandes del Partit Popular: “Mai he intercedit per ningú ni faig comptes fer-ho”, perquè, diu, “no som dins política per fer cap favor a ningú”. El delegat de Recursos Humans es mostra molt tranquil davant la situació: “D’això que ha sortit als diaris no n’he parlat amb cap funcionari ni he vist cap expedient. Si algú de la meva família fa obra i l’Ajuntament li obri un expedient, haurà de seguir el seu curs. Si han fet res mal fet, ho hauran de refer, com tothom”.

Back To Top
Search