Skip to content

El reconeixement de mèrits de l’Escola de Mallorquí a Biel Majoral se celebrarà el proper 17 de setembre

El Reconeixement de Mèrits 2020, que estava previst per dia 11 de setembre, ja té nova data. Serà el proper dijous 17 de setembre a les 20h a l’Auditori de Manacor. El Ple de l’Escola Municipal de Mallorquí ha decidit atorgar el reconeixement d’enguany al músic, filòleg i activista algaidenc, Biel Majoral per la seva aportació a l’ensenyament i difusió de la llengua i cultura catalanes.
L’Escola cada any i des del 1976, en què fou premiat Francesc de Borja Moll, atorga el Reconeixement de Mèrits a persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana i per la protecció i transmissió d’alguna faceta del nostre llegat lingüístic i cultural. En aquest sentit, el batle de Manacor,
Miquel Oliver ha assegurat que “reconèixer Biel Majoral és un acte de justícia” i ha recordat que l’acte es durà a terme amb totes les garanties que requereix la situació sanitària actual. Així mateix, el regidor de Política Lingüística, Sebastià Llodrà ha incidit en el fet que “la cultura és segura i no es pot aturar”. Així mateix, Llodrà ha assegurat que el proper dijous 17 de setembre “ha de ser un dia de festa per la llengua, pels mestres que han tengut en Biel Majoral de mestre i pels músics que ha inspirat”.
Gabriel Oliver i Oliver, més conegut com a Biel Majoral, va néixer a Algaida l’any 1950 i ha estat un referent en la música folk dels Països Catalans. També és conegut per ser mestre de mestres, tasca que desenvolupà durant gairebé 40 anys a la UIB. Majoral destaca també pel seu compromís polític i nacional.

Back To Top
Search