skip to Main Content

El Reglament d’ús de la deixalleria contempla multes de fins a 3.000 €

L’Ajuntament instarà al Consorci de Transports de Mallorca a mantenir l’Aerotib durant tot l’any

La darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Manacor, amb la incorporació del nou secretari, Xavier Rodríguez, va aprovar dos nous reglaments de manera inicial. El primer va ser el Reglament de funcionament dels instruments municipals per assolir la igualtat de gènere al si de la institució. Aquest regularà i donarà cobertura legal i jurídica a la Comissió d’Igualtat —òrgan intern de coordinació tècnica i política amb relació a la implementació, seguiment i avaluació dels plans d’Igualtat de l’Ajuntament i de totes les polítiques públiques— i al Consell Municipal d’Igualtat —organisme de participació ciutadana per debatre les polítiques que implementa l’Ajuntament—.

Dos instruments que, en part, ja estan en funcionament i treballen per garantir que les polítiques aplicades estiguin fetes amb aquesta perspectiva.

Just després, es va aprovar, també, de manera inicial, el Reglament d’ús de la deixalleria. Un document que, segons afirma el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, “recull coses que ja s’estan fent, com la deixalleria mòbil”. Estableix com s’ha de comportar els usuaris i marca un màxim en volum d’aquells residus no domèstics. A més, diu que els residus que s’hi aboquen són municipals i una manera de què es reciclin o reutilitzin és que es puguin destinar a entitats socials o persones amb necessitats socials o interessos públics.

Amb tot, posa per escrit que les infraccions lleus seran sancionades amb una multa d’entre 50 € i 750 €; les greus, de 750 € a 1.500 €; i les molt greus, de 1.500 € fins a 3.000 €.

Aerotib dotze mesos

Per unanimitat. Així varen aprovar la moció de Més-Esquerra, Grup Municipal Socialista i Unides Podem que insta l’Ajuntament a demanar al Consorci de Transports de Mallorca, “en favor de la desestacionalització turística prestar un bon servei continuat a la població resident, que les línies de l’Aerotib continuïn funcionant i amb les mateixes freqüències que en temporada alta”, tal com va explicar Llodrà. Una moció que havia de ser conjunta amb tots els partits, però que els tempos no varen permetre.

A més, Llodrà va dir que aturar el servei “suposa un fre a la creació de demanda entre residents a base de continuïtat d’un servei excel·lent i perpetua el model d’accés a l’aeroport amb vehicle privat o, si no pot ser, d’haver de passar per Palma per anar-hi en transport públic després d’un transbordament”.

Carpeta ciutadana

El Consistori demanarà que es financin amb els Fons Next Generation dos projectes nous. Un, que era de petició obligada, és el de desenvolupar la integració de la carpeta ciutadana. Es tracta d’un servei promogut des del Govern central que reuneix en una sola carpeta tota la informació referent als tràmits que fa la ciutadania a qualsevol de les administracions. I l’altra és la modernització del parc informàtic.

En total, segons va indicar el batle de Manacor, Miquel Oliver, serien necessaris uns 350.000 euros i aquests fons els finançarien al 100%.

Back To Top
Search