Skip to content

El tradicional concert de les Coves del Drach serà enguany una nit de sarsueles

“Enguany feim un concert diferent dels dels altres anys, i en comptes de proposar una reducció d’una òpera hem optat per una antologia de diferents sarsueles”. Així explicava la soprano Marga Cloquell la principal novetat del ja tradicional concert de les Coves del Drach que té lloc cada estiu i que enguany destina la seva recaptació a l’associació Estel de Llevant. El concert serà dissabte a les 21h a les  Coves del Drach.
Cloquell recordà també que la vetlada serà conduïda, com els darrers anys ja ha passat, per l’actor Toni Gomila. Precisament Gomila s’havia cuidat de recordar dies enrere que “la sarsuela a Manacor era una cosa guapa”, i justament ara que fa tan poc de la mort de Cristòfol Pastor, Pífol, Gomila explicava també que “tant en Pífol com Guillem d’Efak ja cantaven sarsueles al Teatre Principal”. Amors de gelosia,  amors platònics, amors que es retroben, amors que s’enfaden Amors  de gelosia, platònics, que es retroben, que s’enfaden. Tot això es podrà veure i es podrà sentir en el concert de dissabte, amb fragments de sarsueles tan emblemàtiques com Doña Francisquita, Luisa Fernanda, La tempranica, La historia del Parral o Maria La O.
A banda de Cloquell també participaran al concert Josep Bros, tenor que es va formar també amb mestre Rafel Nadal, i el pianista Jesús López Blanco. L’adaptació de les sarsueles ha anat a càrrec d’Enric Lucena.
A l’acte de presentació del concert, la nova subdirectora de les Coves del Drach, Petronila Rosselló, es va mostrar “encantada  que les Coves  puguin participar i que es compti amb nosaltres  per a aquest concert”.
Per part seva, la presidenta d’Estel de Llevant, Maria Nicolau, va recordar que “fa més  de 25 anys que feim feina  amb persones amb problemes de salut mental”. Estel de Llevant atén en aquests  moments 270 usuaris.  Nicolau explicà que Estel de Llevant ofereix servei ocupacional i suport a l’habitatge. De fet, hi ha deu persones que viuen tot l’any en un habitatge supervisat. Tot plegat, amb la idea d’oferir millor qualitat de vida a les persones amb un problema de salut mental.
Finalment, Toni Font, organitzador de l’acte, reivindicà que “la cultura ha de continuar amb concerts clàssics”. Alhora que agraïa la generositat de les Coves del Drach: “La direcció de les coves ha canviat, són gent jove, i això aporta  aire fresc.”
El concert serà dins la cova, amb un aforament per a 600 persones. Les entrades són a 15 euros.
Back To Top
Search