skip to Main Content

Els Amics de Sant Antoni premien la decoració del carrer d’en Ballester i la cereria Sa Bresca

La participació en el concurs d’engalanar façanes, frontis i aparadors no ha decaigut tot i no poder celebrar la festa com anys  anteriors.

Els Amics de Sant Antoni varen contribuir al fet que la flama de la festa no s’apagàs. I ho varen fer amb la convocatòria, un altre any, del concurs de frontis, façanes i aparadors. En aquesta edició, els guanyadors en la categoria de cases i vies més ben  engalanades han estat el carrer d’en Ballester, el número vuit d’Arquitecte Gaudí i el 17 del carrer Sant Andreu. I pel que fa als comerços, el primer premi ha estat per la cereria Sa Bresca, el segon per comercial Balear i el tercer per fruites Febrer.

Jaume Perelló, membre de la directiva d’Amics de Sant Antoni, remarca que “la innovació no ha estat molt present i que la  decoració ha estat molt tradicional”, el que no és cap fet criticable. Recorda que s’ha de ser creatiu, però “no es tracta de fer un espectacle de llums i so, sinó que una mata amb dues flors damunt el portal ja queda bé”.

Tot i això, aquest 2022 si que hi ha hagut un aspecte en concret que els hi ha cridat l’atenció. Es tracta del carrer den Ballester, que a part de guanyar en la seva categoria, el concurs ha servit per “cohesionar els veïnats i ha estat l’excusa perquè s’acabessin de conèixer”, afirma Perelló. Destaca que “tots varen engalanar les façanes i a cada casa hi havia una glosa personalitzada”.

Una participació “genial”

Des de la directiva organitzadora apunten que la participació “ha estat genial i espectacular”. El nombre d’inscrits ha estat molt semblant al dels anys en què sí que hi havia festa. De fet, hi ha hagut 19 particulars que concursaven, dos dels quals no varen voler optar al premi, i 18 aparadors, tres dels quals no varen anar a concurs. Amb tot, els Amics han “quedat bastant sorpresos” davant l’elevada participació.

Perelló incideix en el fet que moltes persones ja els han avançat que l’any que ve participarà, ni que sigui per engalanar el poble. I és que, bé recorda, que “si fas un cordellí de mata saps que no guanyaràs, però vendran els Amics de Sant Antoni a donar-te  una bossa de senyorets i podrem fer festa”.

L’entrega de premis

Els guanyadors del concurs es varen anunciar dia 17 de gener, però el premi no se’ls atorgarà fins al mes de febrer. Es farà una  entrega conjunta als guanyadors de totes les categories. Per tant, a l’enramellat de frontis, façanes i aparadors s’hi sumaran els primers classificats del certamen de fotografia i de la primera edició de literatura.

Back To Top
Search