skip to Main Content

Els éssers fantàstics fan de Manacor un poble encantat

El projecte pretén dinamitzar el comerç i donar a conèixer el producte local

Un gnom, un home-arbre, dracs, un cavall alat, una fada i una copa florida engalanen Manacor. I com si d’un bosc fantàstic es tractàs, també hi han sortit alguns bolets gegants i pengen cintes de colors. La màgia, la creativitat i l’alegria han arribat al municipi de la mà de Manacor Encantat. Un projecte que pretén dinamitzar el comerç i donar a conèixer el producte local.

Tot i que ja fa algunes setmanes que l’essència és palpable, fins aquest dimecres no s’ha donat per inaugurada la ruta comercial. “Volem vestir Manacor de color” és la primera frase que ha entonat la delegada de comerç de l’Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Truyols, per explicar-la. I ho ha fet en el moment en què totes les figures de grans dimensions ja han estat muntades.

Regidors, participants i artistes s’han reunit davant la fada que presideix al passeig d’Antoni Maura. Aquest és l’ésser fantàstic més gran. Fa sis metres d’alçada.

La ruta comercial de Manacor Encantat parteix de la plaça de Sant Jaume per acabar al passeig d’Antoni Maura, tot passant per sa Bassa, la plaça de les verdures, la plaça Ramon Llull i la plaça Rector Rubí.

Una bona acollida

Els artistes encarregats de realitzar gairebé totes les figures, Sebastià Riera Pocoví i Toni Galmés Bennàssar, han celebrat tant els resultats com la bona acollida del projecte. Així, però, demanen civisme a la població. Han explicat que a la gran quantitat d’hores que els hi ha suposat el treball, se’ls hi ha afegit la complicació que han d’estar exposades fins al 7 de juliol, el que implica que han d’aguantar el clima.

Així mateix, Truyols ha anunciat que pensen en una iniciativa semblant per fer reviure els comerços de la zona costanera. Ara bé, serà amb una temàtica “més marinera”.

Concurs d’aparadors i fira d’estocs

Els alumnes del CEIP Simó Ballester han fet els dibuixos dels aparadors dels comerços. A banda d’això, també s’ha posat en marxa un concurs de vitrines dels locals que presentin la temàtica de bosc encantat i el món fantàstic.

Per contribuir a la dinamització, també s’ha posat en marxa una espècie de fira d’estocs. I el regidor Carles Grimalt ha fet una convidada als comerços a treure els seus productes al carrer els dies 29 i 30, activitat que també s’emmarca a les Fires i Festes de primavera.

 

Back To Top
Search