skip to Main Content

Els para-sols i les gandules estan disponibles a les platges

És el segon any que la SAM explota aquest servei i enguany s’avança gairebé un mes respecte dels anys anteriors per “anar amb la temporada turística”.

Les gandules, els para-sols, els banys i les passarel·les de set platges urbanes de Manacor ja estan a punt perquè la ciutadania i els visitants en faci ús. És el segon any que l’empresa municipal SAM s’encarregarà d’explotar el servei i ho fa amb dues novetats: hi haurà banys públics a totes les platges i la temporada s’ha avançat tres setmanes. Ara bé, cal esmentar que queda per enllestir la de Cala Antena, perquè els hotels no obrin fins a finals del mes que ve, i la de Porto Cristo, on les obres impedien accedir-hi.

La presidenta de la SAM, Cristina Capó, afirma que tradicionalment no es muntaven fins al primer de maig i ara ho han anticipat per “anar d’acord amb la temporada turística”. Ha estat possible, explica el vicepresident de l’esmentada empresa municipal, Sebastià Nadal, que “a través de Turisme hem demanat la previsió dels hotels per adaptar-nos a les necessitats del sector i hem intentat oferir un mínim de serveis des d’aquest cap de setmana passat”. Tot i això, no s’instal·larà la totalitat de serveis fins al maig.

Material municipal

Un fet destacat és que tot el material que s’utilitza és de titularitat municipal. És una diferència notable respecte de l’any passat, moment en què l’Ajuntament d’Alcúdia va cedir tot el que necessitava la SAM per arrencar la temporada amb certa normalitat. El 2022 hi tornarà a haver 936 gandules i 449 para-sols repartits entre les nou platges: s’Illot, Cala Anguila, Cala Mendia, s’Estany d’en Mas, Domingos Grans, Domingos Petits i Cala Murada. El servei s’oferirà des de les 9.00 h fins a les 18.30 h i el preu de lloguer per dia serà de 4,20 € la gandula, 4 € el para-sol i 1 € la caixa de seguretat. El que no hi haurà, de nou, és el servei de caiac.

Pel que fa a les passarel·les, aquest estiu seran més llargues que l’anterior per tal d’acostar-les al mar i així facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda, explica Nadal. Fins ara eren de 425 metres lineals, que és com estan muntades, però amb el temps es posaran més taules fins a arribar als 625 metres lineals.

A més a més, el vicepresident de la SAM destaca que han adquirit un salvavides portàtil. Aquest estarà dins el cotxe del personal de neteja i afirma que “no substitueix el servei de socorrisme, és una millora”. “És com un paraigua que s’activa quan toca l’aigua”, explica.

Més arena

La neteja de les platges continuarà sent manual “per criteris mediambientals”, afirma Capó. Per fer la primera fase han utilitzat el tractor i la porgadora, que enguany també són de l’Ajuntament.

La presidenta de la SAM detalla que “havíem guanyat moltíssima arena respecte de l’any passat, però el mal temps dels darrers dies se n’ha enduit molta”.

Back To Top
Search