skip to Main Content

“Em feien el regal més gran que poden fer a un manacorí”

Els fills i filles predilectes de Manacor, emocionats, contents i sorpresos

Cristòfol Pastor Noguera, M. Montserrat Ferrer Oliver, Sebastià Sansó Barceló i Margalida Cortès Fons són ja fills i filles predilectes del municipi de Manacor. Una distinció honorífica que varen rebre amb emoció i orgull durant una jornada festiva.

Montserrat Ferrer

“No se m’havia ocorregut mai, i va ser una sorpresa molt agradable; molt agraïda i contenta”. Amb aquestes paraules comença a parlar Montserrat Ferrer en recordar que fa pocs dies la varen nomenar filla predilecta. Un reconeixement, però, que fa extensiu a la seva família, Diu que “són els que, de qualque manera, varen sofrir les conseqüències” perquè ella “tenia molta feina”.

Durant i després del nomenament, la que fou secretària comercial d’alta direcció i relacions públiques de Majorica, assegura que es va sentir “molt contenta”. Va ser una jornada durant la qual es va “trobar molt còmode”, tant per la presentació “emotiva” com pels companys. Reconeix que això li suposa “una satisfacció molt grossa i un poc d’orgull”.

Sebastià Sansó

Francesca Vanrell va ser l’encarregada de recollir la placa del seu home, Sebastià Sansó. I per ella, també “va ser molt emotiu”. Diu estar “molt agraïda que se l’hi hagi fet aquest reconeixement a la seva tasca d’investigació”.

Es tracta d’un reconeixement que, tal com afirma Vanrell, els va “sorprendre gratament” i que els “va saber molt de greu que ell no pogués ser aquí i no pogués veure que s’ha vist recompensada la feinada feta per Manacor”.

Margalida Cortès

“Quan m’ho varen dir, vaig trobar que quasi era una barbaritat que m’ho diguessin a mi”; “a Manacor hi ha una gentada que ha escrit llibres, pintors, músics i artistes amb una nomenada preciosa”. Així pensava la filla predilecta Margalida Cortès quan li varen dir que li atorgarien aquesta distinció. Amb el pas dels mesos, però, explica entre rialles, que va entendre que “em feien el regal més gran que poden fer a un manacorí” i es “començar a fer la idea, em va fer il·lusió i vaig estar molt contenta”, reconeix. “És una cosa extraordinària”, afirma.

A més, Cortès va ser l’encarregada de fer el discurs en nom dels quatre nomenats en un acte “molt sentit”.

Cristòfol Pastor

Cristòfol Pastor, conegut com a Pífol, té 102 anys i nou mesos – o 25, com li agrada dir a ell perquè va néixer un 29 de febrer- és també fill predilecte de Manacor. De fet, va ser el primer a qui varen nomenar dissabte passat. Tal com explica la seva filla Maria Pastor, va rebre el reconeixement “molt emocionant” i “molt a gust” durant la cerimònia.

Tot i això, igual que alguns dels altres fills predilectes, també es va sorprendre en saber que el distingirien.

Back To Top
Search