skip to Main Content

“Encara no tenim una data definitiva però ens estam plantejant obrir dia 17 de juliol”

Sebastià Salom (Palma, 1962) és soci gerent del grup Aficine, empresa que gestiona el cinema de Manacor. Parlam amb ell sobre l’obertura incerta dels multicines.

Com és la situació actual en els vostres cinemes?
Nosaltres tenim cinemes les tres illes: l’Ocimax, Augusta i Rivoli a Palma, els multicines a Manacor, l’Ocimax Menorca i els multicines Eivissa. De tots aquests complexos només hem obert l’Ocimax de Palma el passat 26 de juny amb només 7 pantalles disponibles i part del personal encara amb ERTO perquè encara no sabem quina resposta de públic tendrem. Ens trobam en una situació en què moltes pel·lícules, sobretot nord-americanes, que són les que ens ajuden que el públic vengui al cinema, encara no s’han posat en marxa. Els grans productors no volen estrenar el seu producte si no hi ha el 80% dels cinemes del món oberts. En aquests moments, Estats Units que és el primer productor del món, la pandèmia està en un moment àlgid i això ho ha paral·litzat tot. La majoria de cinemes d’allà tenen previsió d’obertura a partir del 14 d’agost si no hi ha cap contratemps.

A escala nacional, depenem de l’evolució de les grans ciutats?
Madrid i Barcelona representen el 50% de la facturació i les productores i distribuïdores tampoc volien estrenar res fins que les sales d’aquestes ciutats no obrissin els seus locals.

I a Manacor, quan s’obriran els multicines?
Encara no tenim una data definitiva però ens estam plantejant obrir dia 17 de juliol però encara no és segur, estam pendents de les dates d’estrena. La idea seria reobrir amb una sala destinada a Jostissi de Carreró, que ha estat una de les pel·lícules que ens ha dut més gent al cine. També posarem Cinema Paradiso, com ja hem fet a Palma. Serà gratuïta pel personal sanitari i amb un cost de 2 euros per la resta de persones.

Estau fent alguna reforma també no?
Sí. Estam arreglant la façana i també s’han fet petites reformes a l’interior. Hem aprofitat aquest temps de tancament per poder-ho fer perquè l’edifici ja té uns anys.

Si dia 17 finalment podeu obrir, quines seran les mesures de seguretat?
Les condicions sanitàries actuals obliguen que l’espectador entri amb mascareta al recinte i l’ha de dur posada fins al moment en què s’asseu a la butaca, quan podrà llevar-se la mascareta mentre consumeix productes de cafeteria si n’ha comprat. A més, hi haurà butaques preassignades a una butaca de separació entre els grups i recomenam adquirir les entrades amb antel·lació, que tendran un preu reduït. D’altra banda, s’instal·laran diferents punts de gel hidroalcohòlic per tot el recinte per poder desinfectar-se i també es faran controls exhaustius als banys per tal de poder-los fer nets cada vegada que s’utilitzin.

Back To Top
Search