Skip to content

“Ens vam demanar què ens venia de gust tocar. I hem fet una selecció de 8 o 10 temes del milloret de cada casa.”

Sergi Vergés (Barcelona, 1965) és trombonista i tubista i director de la Big Band del Conservatori del Liceu de Barcelona. Ha treballat amb músics de renom com Tete Montoliu, Bebo Valdés o Shirley Bassey. Dia 7 de maig dirigirà la GPS Big Band, formada per 17 músics mallorquins, a s’Escat.

Com neix aquesta iniciativa de formar una big band amb 17 músics mallorquins? Qui s’ha encarregat de la selecció dels músics?
Realment la proposta em va arribar de part seva, sobretot de n’Enric Fuster, que tenia moltes ganes de fer un concert al seu poble, Alaró, i hi ha organitzat un concert dia 6 de maig. Després ha sortit un altre concert dia 5 al Teatre d’Artà, i aquest de l’associació s’Escat dia 7, així que tenim muntada una gireta de tres concerts junts.

Quina relació tens amb els músics de Mallorca? Què ens pots dir d’ells?
La gran majoria de músics d’aquesta banda els conec perquè els he tengut com a alumnes al Conservatori i també els he dirigit a la Big Band del Liceu, vull dir que hi ha un vincle personal molt important. I bé, tota aquesta tropa de jazzmen mallorquins són una comunitat molt activa i sempre que treballam junts ens ho passam molt bé. També han estat alumnes meus altres músics de Manacor com Sebastià Gris o Toni Llull i en tenc molt bon record.

El concert està conformat per peces de grans compositors i arranjadors per a big band com Thad Jones, Bob Brookmeyer o Maria Schneider. Per què aquesta tria?
Quant al repertori, la política que tenim a la Big Band del Liceu és escollir arranjaments dels millors arranjadors del món i, llavors, el que hem fet amb la GPS Big Band és el mateix. Vàrem parlar amb n’Enric i els altres músics i ens vam demanar què ens venia de gust tocar. I hem fet una selecció de 8 o 10 temes del milloret de cada casa. És realment un repertori molt llaminer i seductor.

A Manacor actuareu dia 7 de maig a s’Escat, i serà un concert més una jam session. Quina importància dones a la improvisació amb altres músics dins la teva feina? I quin paper tenen associacions com s’Escat?
Primer de tot, m’agradaria animar la gent que vengués als concerts perquè els músics que formen aquesta big band són músics top, i a més són de la casa. El repertori és molt maco i jo crec que seran tres concerts que no són gens usuals avui dia. A més, després del concert de Manacor, es liarà la juerga padre, perquè quedarà tothom a la jam session i serà un bon final de festa. A més, fa molt que vull anar a s’Escat, encara no l’he visitat, i em ve molt de gust, la veritat.

Back To Top
Search