Skip to content

“Eren molt més educats els meus amics punkis quan tenien 18 anys que qualsevol que du corbata avui”

Els Ramonikos són un grup de punk rock que s’ha colrat als escenaris durant més d’una dècada. Ara, engeguen una campanya de micromecenatge per editar en vinil el seu primer disc, “Hi ha gent que està falta d’hòsties”. En parlam amb Christian Volker, cantant, i Joan Bauçà, guitarrista.

Com sorgeix la idea de fer el disc?
Joan Bauçà: No sorgeix, va ser un poc per accident!
Christian Volker: Vàrem començar a fer cançons nostres, perquè principalment ens havíem dedicat a fer versions dels Ramones, dels Clash, dels Dead Kennedys… I un dia, quan ja en teníem un parell, vàrem decidir gravar a S’Àtic, un bar de Binissalem, amb en Jaume “Mou”.
J.B.: Vàrem començar el dematí, però hi va haver problemes de corrent per tot el poble. Quan varen estar solucionats, vàrem començar a tocar, però la cosa no tirava. Llavors vàrem dir “anem a dinar!”. I després del dinar i d’un parell de copes de vi, vàrem gravar el disc d’una tirada!

Havíeu d’estar en sintonia! Les coses, en haver dinat, sempre van millor. I totes les cançons són pròpies?
C. V.: Totes menys la d’“En dissabte”, que és de Mac, però ja és com si fos nostra. La primera que vàrem compondre va ser “Take Control”, fa 7 anys.
J. B.: Aquesta la vàrem compondre per un projecte de videoclips de grups manacorins de l’Ajuntament.

Com ha estat el procés de creació?
J. B.: No tenim costum de quedar regularment, ho feim quan podem, a ratxes. I ens trobàvem al local i, sense cercar floritures, se’ns acudia un riff o un ritme i l’anàvem transformant amb l’aportació de tots. Que de vegades qualcú proposava unes coses que dèiem, “però que estàs loco, posar això aquí!”. I pim-pam, ha sortit el disc.

I per què decidiu treure’l amb Matalàs Records i editar-lo en vinil?
C. V.: Tot va sorgir perquè volíem penjar el disc a Spotify i no sabíem com, i en Joan Sastre es va oferir a fer-ho.
J. B.: Sempre hi ha bons samaritans!
C. V.: I, després, en Joan se va engrescar i vàrem decidir fer la campanya de micromecenatge. Anam bé, falten devers quinze dies i duim un poc més de la meitat.
J. B.: Si entrau a <totsuma.cat> torbareu el projecte i veureu les camisetes que oferim, a més dels vinils.

I qui és, que està falt d’hòsties?
C. V.: Quants en vols?! Comença pels polítics i acaba pels putes fatxes de merda!
J. B.: El que tenc clar és que eren molt més educats els meus amics punkis amb 18 anys, que qualsevol que du corbata avui en dia.

Voleu afegir alguna cosa?
J. B.: Volem dir que aquest disc serà una espècie d’epitafi, perquè de sempre havíem dit que si qualque membre ho volia deixar anar, el grup s’acabaria.
C.V.: Sí, traurem el disc i deixarem el grup en stand-by. Perquè els Ramonikos som en Toni Coqueta, en Castan, en Joan Bauçà, en David Caldentey i Christian Volker, no té sentit ficar-hi altra gent.

Back To Top
Search