Skip to content

Es posen en funcionament tretze nous horts urbans que se sumen als vint-i-dos que ja existien

L’Ajuntament de Manacor ahir entregà les claus de dotze nous horts urbans a Manacor i d’un altre a Porto Cristo. Els destinataris/es han estat les persones que s’han interessat en gaudir del servei d’horts urbans ecològics que funciona des de fa temps.

La finalitat d’establir horts urbans a Manacor i a Porto Cristo és “permetre que un sector de la població, especialment gent gran, persones amb dificultats, joves, i tothom que estigui interessant en sembrar i treure fruits de la terra pugui fer-ho potenciant els valors saludables i ambientals del nostre municipi”, explicà el batle Pedro Rosselló en declaracions als mitjans. 

Els horts urbans de l’Ajuntament es poden trobar a Manacor al Parc del Molí d’en Beió i a Porto Cristo a la Plaça Sol i la Lluna. Cada hort té una superfície de 22 metres quadrats i tots els i les usuàries tenen disponibilitat d’aigua de reg. Cada parcel·la es configura “com una àrea de cultiu d’hortalisses i de plantes aromàtiques que, situades dins un entorn urbà, i gestionades segons els principis de l’agricultura ecològica, a més de produir aliments per al consum propi tenen finalitats social, integradores, educatives, d’oci, ambientals i participatives”, explicaren des de l’àrea de Medi Ambient.

Si estau interessats/es en accedir a un hort urbà haureu d’estar atents/es al proper termini de presentació de sol·licituds d’ús dels horts municipals de Manacor i de Porto Cristo. Els requisits són molt senzills, cal ser major d’edat, estar empadronat/a a Manacor i no tenir cap altre hort urbà municipal en ús. Tots els usuaris/es dels horts en podran gaudir durant tres anys mentre se’n faci un bon ús.

Back To Top
Search