Skip to content

Es presenta el programa de la quarta edició de Manacor Encantat, enguany ben amarat pel món de les rondalles

Les activitats tendran lloc de dia 27 d’abril al 30 de juny i pretenen ser un revulsiu per al comerç local. La programació inclou contacontes, tallers educatius, lúdics i gastronòmics, una vermutada i l’exposició dels gegants.

Manacor Encantat amb les Rondalles, la campanya de dinamització comercial més manacorina, celebra enguany la seva quarta edició. Com ha dit faceciosament el batle Miquel Oliver a la presentació del programa, a l’instant haurem de dir “no ets de Manacor, si no… vas al Manacor Encantat”.
Del 27 d’abril al 30 de juny, vuit majestuoses figures gegants, inspirades en els personatges més emblemàtics de les Rondalles recollides per Antoni M. Alcover, ompliran de màgia els carrers i places de Manacor. Sota la mestria artística de Toni Galmés i Sebastià Riera Pocoví, aquests colossos, recentment restaurats, prenen vida: el Rei, s’instal·larà a la plaça de Sant Jaume; el Drac ocuparà el carrer de Joan Lliteres; en Joanet, fill de rei, serà a la plaça de sa Bassa; el Cavall de l’Amor de les Tres Taronges galoparà pel passeig de Na Camel·la; en Joanet de sa Gerra conquerirà el carrer del Mercadal; el Dimoni i la Bruixa Joana conjuraran la plaça del Rector Rubí i del Cos respectivament; mentre que el Gegant de la Roca des Castellet regnarà a la rambla del Rei En Jaume.
En aquesta edició, l’esdeveniment s’enriqueix amb una intervenció integral al carrer de l’Enginyer Barceló que el convertirà en un autèntic univers de rondalla, gràcies al talent dels joves artistes Biel Parreta i Maties Sagrera. El carrer serà un espai màgic per descobrir els diversos “tresors de rondalla” que s’hi instal·laran i que accessibles des del 18 de maig fins al 30 de juny.
Així mateix, s’han organitzat diverses activitats al voltant del món de les Rondalles destinades a inspirar i entretenir. El 8 de juny, el carrer del Mercadal acollirà un mercat d’artesans del fang i terrissers, en conjunció amb una exposició sobre les gerreries de Manacor i el contarondalles d’En Joanet de sa Gerra i les tres al·lotes fines, a càrrec de Margalida Amengual. Per als més petits, es proposen activitats educatives i lúdiques, teatre, tallers de decoració i d’elaboració de resoli i ratafia, així com una varietat d’esdeveniments per a tota la família, com la cursa encantada o la vermutada.
La participació ciutadana, com s’han encarregat de remarcar tant la delegada de festes, Paula Asegurado, com el delegat de cultura, Ferran Montero, és clau en aquesta celebració. “Hem comptat amb la col·laboració de més de vint integrants del món cultural manacorí”, ha destacat Montero.
Una altra de les activitats destacades són els tallers a les escoles per a la creació de portades de Rondalles, que decoraran les botigues del municipi durant la campanya. Manacor Encantat, en definitiva, continua impulsat pel suport del comerç local, s’estén com una festa que uneix tradició i innovació, i pretén convertir Manacor en un referent insular, en aquest sentit.

Back To Top
Search