Skip to content

“És un plaer i un honor cantar la Sibil·la”

Petra Bauçà (Manacor, 1978) ha estat l’encarregada d’anunciar el judici final a la missa de les matines. La primera vegada que ho va fer va ser el 2004 i ara fa un repàs a la seva trajectòria.

Has tornat a interpretar el cant de la Sibil·la a l’església dels Dolors. Com ha estat enguany? Quines han estat les sensacions després d’anys sense tenir un públic complet?
Aquests anys darrers, des que la cant, he notat que molta gent només va a veure el Sermó de la Calenda i la Sibil·la i després se’n va a sopar. Però de l’any passat a enguany sí que hi ha hagut diferència de gent, però per jo no. Sempre l’he cantada des de dalt, d’allà on deien el sermó els capellans, per la qual cosa no hi not diferència. Altres anys també l’he cantada altres esglésies que es canta més prest i hi ha més famílies, a l’església gran veig que hi va la gent més major.

Quants anys fa que la cantes?
El primer any que vaig cantar la Sibil·la va ser el 2004 i ara en fa quatre de seguits que em conviden a l’església dels Dolors. També l’he cantada a Fartàritx, a Sant Pau, Crist Rei i la residència-

Són anys, si mateix. Què t’empeny a no abandonar aquesta tradició?
Perquè m’agrada i és un plaer i un honor cantar la Sibil·la.

Què està sent el més complicat? Notes diferència del primer any que vares cantar a ara?
Per la meva part no hi ha diferències. Controlar els nervis per cantar és el més complicat de tot. A més, tots aquests anys darrers l’he cantada sencera, que no és tothom que la canta tota. La de la Seu, per exemple, enguany no l’ha cantada. Jo crec que, ja que et conviden a cantar la Sibil·la, l’has de fer tota. És una partitura ad libitum perquè no té compassos. La cantes com vols i si llegiu la lletra, no diu bones noves. Tot són males notícies.

Com descriuries aquesta trajectòria?
He gaudit cada any de cantar-la. Ho visc amb molta d’emoció. És com si ara et diguessin que has de presidir les matines.

Ets una de les figures més aclamades de la missa de matines. Com ho dus? Com se sent aquesta pressió?
També ho és el Sermó de la Calenda. Són els dos moments més importants de les matines. Els primers pics sí que se sent pressió, és pitjor que un examen.

T’agradaria afegir qualque cosa més?
Que la gent que la canti en un futur, que la disfruti i que quan la canti, que entenguin el que diu. Que expressi la lletra de la Sibil·la. Esper que no es perdi la tradició d’anar a matines, almanco d’anar a veure el Sermó de la Calenda i la Sibil·la.

Back To Top
Search