skip to Main Content

La platja de Porto Cristo ja és apta per al bany

Sebastià Nadal, delegat de Zona Costanera, assegura que el clavegueram de Porto Cristo ha estat revisat i no s’hi ha detectat cap fuita ni deficiència

El delegat ha confirmat a Cent per Cent que la platja portenya ja no conté índexs preocupants d’elements contaminants i que, per tant, segons dictamina la darrera anàlisi emesa avui horabaixa mateix per la Conselleria de Sanitat, és apta per al bany.

Pel que fa a la successió dels fets, Nadal explica a Cent per Cent que “no estic d’acord de tractar-ho de vessament, perquè això ho diríeim quan hi ha una fuita i no n’hem detectada cap”. Sebastià Nadal, delegat de Zona Costanera de l’Ajuntament, ha estat qui ha duit el capdavant de l’afer de la platja contaminada de Porto Cristo. Nadal explica que les pluges varen ser dimarts, “plogueren quaranta litres en menys de mitja hora. L’orografia de Porto Cristo fa que tots els carrers desemboquin cap a la platja”. Va ser així que la pluvial entrava a la platja, “com es va poder veure”. Precisament l’endemà de la pluja la Conselleria de Medi Ambient va prendre mostres de l’aigua de la platja com fa periòdicament. “Prengueren mostres a dos punts, un a la banda del Club Nàutic i l’altra just davant l’indret on havia passat això amb la pluvial”. Nadal explica que “el resultat va ser prohibir el bany en el punt de la pluvial i desaconsellar a la zona del Club Nàutic”. A partir d’aquí l’Ajuntament va determinar el tancament de la platja. “Ho comunicàrem als socorristes i es veu que una persona ho va treure del grup de whatsapp al seu compte de Facebook”. Això va fer, segons explica el delegat, que molta de gent sabés que la platja estava tancada abans que l’Ajuntament ho hagués pogut notificar”.

Passada una setmana, la contraanalítica ja va sortir correcta “a la zona del Club Nàutic, però encara es desaconsellava el bany al segon punt. Per això posarèm bandera groga i n’informàrem també a xarxes”.

Nadal explica que “l’estació d’impulsió del clavegueram cap a la depuradora que hi ha devora la pluvial ha funcionat correctament, també hem revisat els tubs nous, i hem vist que tot està correcte i sense cap casta de fissura. Sí que detectàrem que hi havia un tub de la pluvial que estava tapat, i no era d’ara”. Dit tot això, el regidor diu que “no sabem realment on hi ha hagut el possible trasvasament, però hi ha moltes cases que treuen les pluvials cap al clavegueram”. Nadal atribueix el succés a la intensitat de la pluja. “No tocaria tornar passar, ha estat una cosa puntual per una pluja molt intensa i se n’ha fet una bolla més grossa del que realment entenem que ha estat”.

Nadal, finalment, ha recordat que la gestió de la depuradora i el clavegueram de Manacor és de la SAM, mentre que la de Porto Cristo és d’Aigües Son Tovell.

Back To Top
Search